23948sdkhjf

64 nye seniorboliger i Hobro udlejet inden første spadestik

Der er rift om Hobro Boligforenings nye og rummelige senior- og ældreboliger, som MT Højgaard skal opføre på en af byens mest centrale byggegrunde. Boligerne er allerede lejet ud, inden første spadestik er taget.
Der skal være god plads i fremtidens lejligheder for ordentligt at kunne nyde tilværelsen som seniorer, og samtidig skal der være mulighed for at blive gammel samme sted. Det er en af hovedtankerne bag Hobro Boligforenings byggeri på den attraktive grund langs Adelgade og Onsild Å i Hobro.

Her begynder MT Højgaard til marts 2008 opførelsen af 64 rummelige senior- og ældreboliger, hvor den ene halvdel er toværelses lejligheder på næsten 80 kvadratmeter og den anden er treværelses på næsten 100 kvadratmeter.

Lejlighederne indrettes med store badeværelser, bredere døre end normalt og ingen dørtrin. Dermed vil beboerne kunne tage kørestole eller rollatorer i brug, hvis det en dag skulle blive nødvendigt.

Stor interesse
Formanden for Hobro Boligforening Mads Gammelmark siger om byggeriet, at lejerne kommer til at bo på den bedste plads i byen, hvilket afspejles i interessen. Ud over boligforeningens egne medlemmer, der måtte ønske at flytte ind i det nye byggeri, er der allerede en venteliste med omkring 200 tilmeldte.



Økonomi, kreativitet og ekspertise
Valget af udførende bygge- og anlægsvirksomhed faldt på MT Højgaard på grund af - hvad Mads Gammelmark beskriver som - økonomi, ekspertise og kreativitet. MT Højgaard kom med det mest konkurrencedygtige tilbud og er samtidig gået meget langt, for at få tingene til at hænge sammen.

Han betegner byggeriet som et stort og kompliceret projekt, der kræver særlig ekspertise. Grunden langs Adelgade og Onsild Å er ikke kun en af byens bedste, men også den mest udfordrende at bygge større bygninger på, hvilket skyldes bundforholdene på stedet. Der er tale om et gammelt vadested på å- og fjordbund, og der skal piloteres godt og grundigt af eksperter.

Konkurrencedygtigt koncept
Byggeriet langs Adelgade kommer til at bestå af tre lejlighedsblokke på hver fire etager. Afdelingschef Erik Pedersen hos MT Højgaard i Aalborg fortæller, at byggeriet er en videreudvikling af MT Højgaards eget koncept Basisbo, der grundlæggende består af tre forskellige modeller. Med udgangspunkt i de tre modeltyper er det muligt meget enkelt at udarbejde et nyt skitseprojekt til en bygherre og at anvende optimerede og præfabrikerede grundelementer i byggefasen. Det medfører hurtigere og billigere byggerier, understreger Erik Pedersen.

- Vi har allerede gennemført flere byggerier i Aalborg og Nørresundby på grundlag af Basisbo-konceptet. Vi har kun høstet gode erfaringer og kan dermed tilbyde velafprøvede og optimerede løsninger til en konkurrencedygtig pris, siger Erik Pedersen.

Kilde: MT Højgaard A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111