23948sdkhjf

Arktitektureksporten stiger og stiger

I løbet af de seneste år er eksporten fra de danske tegnestuer steget voldsomt. Alene fra 2005 til 2006 er den steget med 30%, vurderer brancheorganisationen Dansk Ark.
En opgørelse fra brancheforeningen Danske Ark konkluderer, at eksporten af danske arkitektydelser er steget med 30% alene fra 2005 til 2006. I kroner og ører er det en stigning på 75 mio. kr. fra ca. 255 mio. kr. til 330 mio. kr.

Det er de europæiske bygherrer, der er de helt store aftagere, hvor nordmændene tegner sig for en tredjedel og englænderne for godt 15% af eksporten.

Årsagen er, at de danske arkitekter er mere kreative. Uddannelsen i udlandet er langt mere teknisk anlagt end herhjemme, hvor der i høj grad fokuseres på det kreative i faget.

Et af de succefulde arkitektfirmaer i Danmark er nystiftede Site med mindre end to år på bagen. 35% af den lille virksomheds omsætning hentes i udlandet, mens yderligere 15% kommer fra udenlandske bygherrer, der bygger i Danmark.

Direktør i Site, Marc Wilson, giver sit bud på årsagen til de danske arkitekters popularitet i udlandet.

- Vi oplever, at den skandinaviske tilgang og kreativitet er vigtig for kunderne i udlandet. Det samme gælder vores evne til at indføre de lokale værdier i byggeriet siger han til dagbladet Børsen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109