23948sdkhjf

Lene Espersen stopper som direktør i Danske Ark

Lene Espersen, som har været adm. direktør gennem otte år i foreningen Danske Arkitektvirksomheder, har valgt at trække sig fra chefposten.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse, og det bekræfter Lene Espersen i et interview med Building – Supplys søstermedie Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Hun vil nu hellige sig virket som professionelt bestyrelsesmedlem. Det sker for at kunne skubbe til grøn og bæredygtig omstilling i andre brancher og erhverv, som hun især de sidste tre til fire år ifølge eget udsagn er blevet særligt optaget af, fortæller hun til Licitationen:

- Vores egne medlemmer i brancheorganisationen er ganske langt i at gøre os klar til at levere bæredygtige løsninger på samfundsproblemer. Men jeg kan også se, at der er mange erhverv og brancher, som måske er knap så langt, som vi er. Og derfor er jeg nået frem til, at jeg godt kunne tænke mig at bruge alle mine kræfter på at understøtte en mere bæredygtig omstilling i andre erhverv, siger hun.

Leder efter afløser

Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår Lene Espersen fratræder stillingen. Men Danske Arkitektvirksomheders bestyrelse har igangsat arbejdet med at rekruttere en ny direktør. Et stillingsopslag for en ny adm. direktør offentliggøres tirsdag, og et rekrutteringsbureau er sat til at varetage processen.

Her ledes der efter en ”moderne leder, der motiverer medarbejdere og med en udadvendt stil varetager vores medlemmers interesser, står fast i forhandlinger, udvikler gode relationer i og uden for branchen, og skaber frem for alt positiv synlighed af Danske Arkitektvirksomheder,” skriver brancheforeningen på sin hjemmeside.

Lene Espersen har ikke et andet job på hånden og bliver i stillingen, til der er fundet en afløser

Lene Espersen

Lene Espersen er uddannet cand. oecon og har en lang politisk karriere bag sig som bl.a. erhvervsminister, justitsminister, udenrigsminister, formand for Det Konservative Folkeparti og en række ordførerskaber.

Hun er bestyrelsesformand i Green Hub Denmark samt medlem af følgende bestyrelser: DSB, Green Building Council Denmark, KV Fonden, Formuepleje, Michael Goldschmidt Holding samt medlem af repræsentantskabet i Realdania.

Lene Espersen har været adm. direktør hos Danske Arkitektvirksomheder siden november 2014.

Kilde: Danske Ark

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125