23948sdkhjf

Navneskifte markerer ny grønnere profil

Det tidligere Skandinavisk Jura-Kalk har ændret navn til Kalk.
Forandringen kommer ikke blot af ønsket om et kortere og mere mundret navn, men er udtryk for en større vision om at bringe kvalitet, bæredygtighed og varighed tilbage til den danske byggekultur.

Familievirksomheden på Stevns har siden 1976 stået for levering af kalkprodukter til nogle af Danmarks største og vigtigste kulturarvsbygninger. Med byggebranchens spirende interesse for miljø og bæredygtighed øjner Kalk mulighed for nye samarbejder – også inden for nybyggeri:

- Kalkprodukter er i den grad på vej tilbage på markedet. Vi har et materiale, som har været anvendt med succes i tusinder af år, og som har de egenskaber, der skal til for at skabe både miljø- og menneskevenligt byggeri, siger Kalks direktør Rasmus Jørgensen.

Verdens første C2C-certificerede kalkfunktionsmørtel
Produktionsprocessen betyder, at der anvendes op til 30 procent mindre CO2 pr. kvadratmeter muret væg med kalkmørtel i forhold til cementmørtel, fortæller Rasmus Jørgensen.

Hos Kalk er man i gang med en større innovationsproces, der både indebærer udvikling af nye produkter og C2C-certificering af hele produktsortimentet. Produkterne skal i fremtiden være præget af gennemsigtighed og skal kunne indgå i en lukket cyklus, hvor alle materialer genanvendes.

I efteråret 2015 får Kalk tilknyttet en funktion til alle deres tørkalkmørtler, der samtidig bliver C2C-certificeret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078