23948sdkhjf

400 års historie gennem 300 vinduer

Det tidligere VKR-domicil i Søborg er omdannet til en omfattende udstilling om vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn. Se billeder her.
Onsdag den 15. april åbnede VKR Holding udstillingen Villum Window Collection på Maskinvej 4 i Søborg i VKR Gruppens tidligere hovedsæde fra 1951.

Her kan de besøgende få et indblik i vinduets oprindelse og udvikling gennem tiden – fra det første lyrehul i taget til nutidens intelligente og klimavenlige vinduer.

Villum Window Collection rummer 300 historiske vinduer fra 1600-tallet og frem til i dag. Udstillingen er enestående i kraft af den omfattende fysiske samling af tekniske, håndværksmæssige og stilhistoriske eksempler på vinduets udvikling.

En tredimensionel og sanselig oplevelse
Den nye permanente samling af vinduer iscenesættes som en rejse igennem historien, hvor tidsepoker, vinduestyper og fremstillingsteknikker sammenkobles med et humanistisk syn på vinduet i form af vinduets betydning for arkitekturen, byplanlægningen og menneskets livskvalitet.

Udstillingen er bygget op omkring ’tidstunnellen’, som er en lineær rejse igennem forskellige rum og tidsaldre, hvor den besøgende får en tredimensionel og sanselig oplevelse af vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn.

Den besøgende kan også gå på opdagelse blandt flere end 60 forskellige vinduer fra forskellige tidsaldre, baseret på en kronologisk og stilmæssig opdeling af vinduessamlingen i det koloristiske vinduesmagasin, der gengiver dagslysets imponerende farvespektrum.

Næsten 10 år undervejs
Villum Window Collection er blevet mulig på grund af en indsamling af vinduer, som Lars Kann-Rasmussen tog initiativ til i 2006. Det er denne imponerende samling, som nu præsenteres i et nydesignet udstillingskoncept – et vinduesmuseum opkaldt efter Lars Kann-Rasmussens far, Villum Kann Rasmussen.

Den nye udstilling er skabt gennem et samarbejde mellem VKR Holding, designfirmaet Rosan Bosch Studio og flere danske museer og internationale aktører i vindues- og glasbranchen.

Villum Window Collection er åben for offentligheden tirsdag og torsdag kl. 10.00 - 16.00. Øvrige dage kan udstillingen besøges efter aftale. Det er gratis at besøge udstillingen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.126