23948sdkhjf

Nye masteruddannelser skal klæde byggebranchen bedre på

Arkitektskolen Aarhus har netop udbudt tre masteruddannelser med studiestart efteråret 2015.
Mega er en international master i energi og grøn arkitektur, Nordmak er en nordisk master i kulturarv, og Matæm er en master for bygningskonstruktører i arkitekturens teknik, æstetik og metoder.

- Vi udbyder undervisning og sparring, der række ud over end kandidatuddannelse. Grundlæggende ønsker vi mulighed for livslang læring og vidensdeling i arkitektfaget, forklarer prorektor Trine Berthold om de netop udbudte masteruddannelser.

Mega (Master of Energy and Green Architecture) udbyder Arkitektskolen Aarhus for tredje gang i samarbejde med Tsinghua University i Beijing – indlagte undervisningsforløb i både Danmark og Kina.

- Vi kan se, at det har betydet et karrierespring form mange af dem, der hidtil har gennemført masterforløbet. De er blevet forfremmet i de firmaer, der kommer fra. Og byggebranchen har hårdt brug for medarbejdere, der ved noget om bæredygtige løsninger, siger Trine Berthold.

Verden råber på bæredygtige løsninger
- Eksplosiv urbanisering, voksende flytgningestrømme og et øget antal naturkatastrofer kalder på bæredygtige fysiske løsninger. Samtidig producerer byggesektoren 60 procent af al global affald og 40 pct. af vores enegiforbrug går til drift af vores bygninger. Bæredygtig arkitektur er en omfattende og kompleks sag, lyder det fra MSO professor Walter Unterrainer fra Arkitektskolen Aarhus, der sammen med professor Song Yehao fra Tsinghua University står for MEGA-forløbet.

Walter Unterrainer fremhæver samtidig det frugtbare i at to kulturer mødes i uddanneslesforløbet – en europæisk og en kinesisk.

Tager vare på den arkitektoniske kulturarv
Nordmak tager udgangspunkt i Arkitektskolen Aarhus, men arbejder tæt sammen med andre nordiske arkitektskoler, hvor dele af uddannelsen også vil foregå.

- Det tværnordiske samarbejde betyder, at uddannelsen spænder bredt i forhold til faglig, metodisk og personlig udvikling inden for kulturarvsomådet. Samtid får vi opbygget en nordisk ekspertnetværk inden for restaurerings- og kulturarvsfeltet, siger professor i Arkitektonisk Kulturarv ved Arkitektskolen Aarhus, Mogens Morgen, der er ansvarlig for Nordmak.

Matæm er en ny masteruddannelse, der primært skal klæde bygningskonstruktører på i arkitekturens teknik, æstetik og metoder.

Forløbet er blandt andet blevet tilrettelagt efter ønsker fra såvel VIA Byggeri i Horsens, der uddanner bygningskonstruktører, som fra praktiserende bygningskonstruktører.

Der er Informationsmøde 6. maj
.
Læs mere om master-uddannelserne her : http://www.aarch.dk/info/updates/news/pr...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094