23948sdkhjf

100 arkitekter mødes i skoven

Træ, træfacader og træbeskyttelse er i fokus, når Superwood inviterer til arkitektcamp. Interessen overgår alle forventninger.
Superwood i midtjyske Hampen har under ny ejer ændret sit fokus fra vinduestræ til facadebeklædning. Som led i den proces arrangerer virksomheden den 29. april en arkitektcamp, hvor eksperter og arkitekter fra Danmark og Norge deler ud af deres viden om træfacader i arkitekttegnet byggeri.

Det er fire år siden, at Superwood sidst afholdt arkitektcamp. Dengang hed virksomheden Hampen Træbearbejdning og arbejdede primært med imprægnering af vinduestræ som et selskab i VKR Gruppen.

- Mange arkitekter har en præference for træ, og med dette arrangement forsøger vi at sætte os selv ind i den nye kontekst, hvor vi ikke længere er en del vindueskoncern, men en virksomhed der laver facadebeklædning, forklarer direktør og medejer, Ole Dalsgård Nielsen.

Og med et deltagerantal der nærmer sig 100, ligner camp’en allerede en succes:

- Det overgår klart, hvad vi havde håbet på, siger Ole Dalsgård Nielsen.

Rundvisning, oplæg og paneldiskussion
Arrangementet er delt op i tre etaper, hvoraf den første foregår hos Superwood. Her får deltagerne en rundvisning i produktionen, der omfatter et af verdens mest højteknologiske imprægneringsanlæg samt nye linjer til kløvning, høvling og maling.

Anden etape foregår i de smukke omgivelser på Det Ny Sletten ved Himmelbjerget. Programmet omfatter blandt andet paneldiskussion om fordele og ulemper ved træ samt case-baserede indlæg ved Anders Tyrrestrup fra Aart Architect samt de to norske arkitekter, Siv Helene Stangeland fra Helen & Hardt og Rolf Jacobsen fra Gaia Prosjekt.

Det Ny Sletten er navnet på hovedbygningen ved FDF Friluftscenter Sletten og er tegnet af Aart Architects. Valget er ikke tilfældigt, idet bygningen er beklædt med brædder fra Superwood:

- Det er et enormt fedt sted og en god case for os. Facaden er beklædt med Superwood med undtagelse af et mindre område på den ene side, hvor der oprindeligt var uimprægneret, malet gran. Træet måtte pilles ned allerede efter fire år, fordi det var rådnet – og blev skiftet ud med vores træ, fortæller Ole Dalsgård Nielsen.

I tredje etape står den på hygge og networking. Superwood har i dagens anledning hyret Mads Nybro fra restaurant Beta i Aarhus til at kreere en menu.

Læs mere på www.arkitektcamp2015.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109