23948sdkhjf

Apples gigantiske datacenter finder dansk rådgiver

Gottlieb Paludan Architects er involveret i planlægningen af elektronikgigantens kommende danske datacenter.
Den danske tegnestuen Gottlieb Paludan Architects skal rådgive på Apple omkring byggeriet af det kæmpestore datacenter ved Viborg. Det fremgår af dagsordenen for byrådsmødet i Viborg Kommune den 22. april.

- Gottlieb Paludan Architects søger på vegne af Apple om igangsætning af planlægningen for et stort datacenter kaldet Apple Datacenter. Der anmeldes endvidere et projekt til frivillig VVM-pligt, skriver Viborg Kommune i dagsordenen for mødet.

Gottlieb Paludan Architects ønsker ikke at kommentere oplysningerne på nuværende tidspunkt.

Flere kvadratmeter er kommet til
Af samme dagsorden fremgår, at Apple ønsker at bygge 35.000 kvadratmeter i første etape. I alt er planen nu at opføre 250.000 kvadratmeter datacenter mod oprindeligt cirka 166.000 kvadratmeter. Det fremgår også, at der vil følge flere oplysninger om byggeriet følger i løbet af maj måned.

Apple vil i den første etape opføre en logistik- og administrationsbygning, en servicebygning, en transformerstation samt den første af de bygninger, der skal indeholde computerservere.

- I senere etaper opføres et antal yderligere databygninger med lignende indhold og fremtræden som den første. Databygningerne vil være cirka 10 meter høje, lyder det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094