23948sdkhjf

Strid om betondæks bæreevne koster jobs

En strid om fabriksbyggeriet på Pharma Nords fabrik i Vojens koster 100 arbejdspladser. Striden står om bæreevnen i et betondæk på det 20.000 m2 store projekt og har varet i to år.
På Europas førende producent af kosttilskud og naturlægemidler Pharma Nords fabrik i Vojens står arbejdet på byggepladsen stille. Det er som følge af en strid mellem på den ene side Pharma Nord og på den anden side den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras og dennes forsikringsselskab TryVesta.

Striden står om bæreevnen i et betondæk på det 20.000 kvadratmeter store projekt og koster ca. 100 arbejdspladser hos Pharma Nord, der nu lægger sag an for driftstab forårsaget af det forsinkede byggeri.
Betondækket, der er hele stridens omdrejningspunkt, blev støbt i 2005. Blot få måneder senere blev der rejst tvivl om dækkets bærevne.

Afdelingsleder Henning Andersen fra Niras’ kontor i Esbjerg erkender, at Niras har anvendt en it-baseret statikmodel forkert. Efterfølgende beregninger baseret på professor K.W. Johansens brudlinieteori afslører, ifølge Niras, at der ikke er problemer med betondækkets bæreevne.

- At vi har anvendt det første softwareprogram forkert er ikke ensbetydende med, at der er problemer med den samlede bæreevne. Vi mener, Pharma Nord forsøger at pådutte os nogle fejl og udgifter, som ikke er rimelige, siger Henning Andersen.

Ved en voldgiftssag til maj gentager Pharma Nord et krav på 44,9 mio. kr. for driftstab, som Niras allerede i december i fjor blev bekendt med.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079