23948sdkhjf

Første maxit-hus klar til indflytning

Snart står det første maxit-hus i Danmark klar til indflytning. På BYG 07 blev maxithuset for første gang lanceret som en dansk nyhed, men f.eks. i Norge står maxit allerede nu bag opførelsen af mere end 100 huse.
Det første maxit-hus i Danmark står snart klar til indflytning.

Byggeri i blokke, bl.a. de isolerende Leca® iso-blokke, rummer mange fordele. Byggemetoden revolutionerer typehus-traditionen og giver plads til et betydeligt større arkitektonisk spillerum, byggetiden reduceres bl.a. på grund af, at for- og bagmur opføres i én arbejdsgang, og undervejs i byggeriet arbejder bygherren kun med én partner. Endelig er huset fra fundament til terrændæk, gulve, murværk og overflader gennemtænkt i forhold til de nye energikrav.

Ejeren af det første maxit-hus i Danmark, Jesper Ølgaard Nielsen, så konceptet på BYG 07, og det viste sig hurtigt, at maxits koncept kunne levere langt de fleste ønskede løsninger i huset.

Resten er blevet løst undervejs i byggeprocessen. Jesper Ølgaard Nielsen påtog sig selv opgaven som byggeleder, og med vestjysk flid og vilje fik han koordineret samtlige håndværkere og leverandører, så byggeriet hele vejen igennem er skredet planmæssigt frem.

Husets facademure blev opført i Leca® isoblokke, og de indvendige vægge blev opført i henholdsvis 10 og 15 cm Leca® blokke. Jesper Ølgaard Nielsen og hans kone Heidi har ønsket et rustikt hus med pudsede vægge både ud- og indvendigt.

Der blev valgt en Serpo 261 pudsløsning med net som udvendig facadepuds. Overfladen blev afsluttet med en indfarvet hvid maxit siltop silikatpuds. Som indvendig puds er anvendt maxit multi 280 i en lagtykkelse på cirka 8 mm. Begge disse pudsløsninger er egnede som sprøjtepuds.


Kilde: Maxit

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079