23948sdkhjf

Video: Se bil blive 'slugt' af P-kælder

Om en måned slår Dokk1 i Aarhus dørene op for det største fuldautomatiske underjordiske p-anlæg i Europa. Se her hvordan anlægget fungerer.
Som en del af projektet Dokk1 på Aarhus Havn opfører Realdania Byg Europas største og mest avancerede fuldautomatiske p-anlæg med plads til 1.000 biler.

Anlægget åbner den 20. juni, når Dronning Margrethe klipper snoren og indvier Dokk1 i Aarhus. Herefter kan brugerne se frem til at aflevere og afhente deres biler i et oplyst og trygt miljø med udkig til byen og vandet.

Bilisten skal blot køre bilen ind i én af anlæggets 20 elevatorkabiner og parkere den på elevatorplatformen. Så sænker elevatoren bilen ned under jorden og transporterer den hen til en ledig parkeringshylde. Når bilisten skal bruge sin bil igen, indsætter man parkeringsbilletten i en automat, og elevatorsystemet henter så bilen frem igen i løbet af 2-3 minutter.

Set i et byudviklingsperspektiv har et automatisk p-anlæg også en klar fordel i forhold til et traditionelt p-anlæg. Et automatisk p-anlæg udnytter nemlig pladsen bedre, fordi etagehøjden kun er cirka det halve af højden i en traditionel p-kælder. Dermed har et automatisk p-anlæg langt større kapacitet og kan rumme mange flere biler på samme plads.

Realdania Byg A/S bidrager med 550 mio. kr. til etablering af p-anlægget, der leveres og installeres af det tyske firma Lödige Systems GmbH. Når anlægget er færdigbygget, overtager Realdania Byg ejerskabet. Securitas A/S skal stå for den daglige drift af anlægget.

I denne korte film kan du allerede nu se, hvordan anlægget fungerer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125