23948sdkhjf

Bygningskonstruktører sikres adgang til finsk byggeri

Finske Rakennusmestari (=bygmestre) og danske bygningskonstruktører har meget tilfælles. Så meget, at den finske organisation og Konstruktørforeningen nu har indgået en aftale om gensidig anerkendelse.
Ny aftale i regi af AEEBC skal sikre konstruktører og rakennusmestari fri bevægelighed.

Aftalen giver de finske bygmestre direkte adgang til medlemskab af Konstruktørforeningen, ligesom danske medlemmer af KF, kan optages i finske RKL.

- Aftalen vil være en stor hjælp for finske bygmestre, som ønsker at arbejde i Danmark, siger præsident for RKL, Eero Reijonen. Med et KF medlemskab, vil finske bygmestre have færre problemer med at skulle forklare deres kvalifikationer for danske arbejdsgivere. Det samme gælder den anden vej, når danske konstruktører ønsker at arbejde i Finland.

- Både uddannelsessystem og byggesektor adskiller sig væsentligt fra land til land. Derfor er en aftale, som den vi nu indgår med RKL vigtige for at sikre os en plads i den europæiske byggeindustri, siger Konstruktørforeningens formand Gert Johansen.

Aftalen er den første, som er indgået indenfor et system udviklet af AEEBC (Association of European Building Surveyors and Construction Experts), og som skal sikre fri bevægelighed for byggeeksperter i hele Europa.

De to formænd er stolte over, at deres organisationer blev de første, og begge regner med at indgå flere tilsvarende aftaler med andre AEEBC medlemmer.

KF og RTL havde i forvejen en tilsvarende aftale baseret på et system udviklet af ECBP (European Council for Building Professionals). Da denne aftale var forældet var det derfor relativt let at kunne enes om en ny aftale i det nye regi.

Kilde: Konstruktørforeningen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093