23948sdkhjf

Gladsaxe Kommune afslutter byggekartelsager

Kommunen betalte mindst trekvart million kroner for meget i forbindelse med tre byggeprojekter.
Gladsaxe Kommune har indgået udenretlige aftaler med to af de byggevirksomheder, som i 2009 snød kommunen ved at aftale priser på tre byggesager. Det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

I alt betalte Gladsaxe Kommune minimum trekvart mio. kroner for meget i forbindelse med de tre byggesager, hvor fem entreprenørvirksomheder tilsyneladende forlods aftalte, hvem der skulle udføre arbejdet. Vinderen afregnede herefter vederlag på tilsammen 722.945 kroner i de tre sager.

De tre byggeopgaver for Gladsaxe Kommune blev vundet af Elindco Byggefirma A/S, Ason A/S og Mogens V. Zeltner A/S, hvoraf de to førstnævnte har erkendt deres deltagelse i prisaftalerne og har modtaget og betalt bøder på tilsammen 10,5 mio. kroner.

Mikael Wolf, chef for byrådssekretariatet i Gladsaxe Kommune, oplyser over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at kommunen har indgået aftaler med Elindco og Ason om erstatning.

- Vi er blevet enige om et beløb, som vi også er enige om ikke at melde ud, men vores udgangspunkt var, at vi som minimum skulle have en kompensation, der svarer til, hvad firmaerne har givet til de andre i kartellet. Vi er tilfredse med at få sagerne ud af verden, og at det er sket uden det har været nødvendigt at gå i retten, siger Mikael Wolf.

De tre byggeopgaver drejede sig om to gange asbestsanering på Høje Gladsaxe Skole, også kaldet Grønnemose Skole, og et tilfælde af asbestsanering af Gladsaxe Sportshaller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083