23948sdkhjf

Danhaus-direktør bliver medejer

Direktør Johannes Schmith har købt aktiepost i typehusfirmaet, der forventer en produktion på over 300 huse i 2015.
Det går fremad for Danhaus Production i Esbjerg. Det seneste årsregnskab for 2014 viser et overskud efter skat på 2,47 mio. kr. efter et år, hvor produktionen nåede 250 huse.

Forventningerne til i år er endnu højere, og direktør Johannes Schmith tror så meget på forretningsmodellen, at han nu har købt sig ind i Danhaus med en aktiepost ’på den anden side af 10 procent.

Han forventer, at Danhaus kan vokse både herhjemme og i udlandet. Cirka halvdelen af de huse, som blev solgt sidste år, er opført i Danmark, mens resten er solgt i Tyskland og Rusland.

- Vi mærker en stigende byggeaktivitet i Danmark, men endnu mere på eksportmarkederne omkring de store byer, siger Johannes Schmith, der har været direktør i Danhaus siden 2011.

Blandt Danhaus’ aktuelle opgaver er 92 rækkehuse, der opføres i Stautrup ved Aarhus i samarbejde med Reka-Gruppen fra Varde.

Produktionen er blevet knivskarp
Danhaus har hele sin produktion i Esbjerg, hvor virksomheden fremstiller byggesæt, komponenter og elementer til husene – uanset om de skal opføres i Danmark, Tyskland, Rusland eller et fjerde sted. Fabrikken beskæftiger cirka 80 medarbejdere.

Ledelsen har i de senere år effektiviseret alle arbejdsgange, og ifølge Johannes Schmith har den proces bevist, at det er muligt at producere i Danmark.

- Krisen var hård ved alle byggefirmaer, og det tvang os til at gennemgå hele vores virksomhed med en tættekam, så vi i dag har en produktion, som er knivskarp, siger direktøren.

Han forventer yderligere fremgang i indeværende år, hvor det er at åbne en afdeling på Sjælland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11