23948sdkhjf

Top 10: Fundamentet støbes til stort Viborg-projekt

Aarsleff er gået i gang med funderingen til Viborgs nye akutcenter. Læs mere og få overblikket over de 10 største igangsatte byggeprojekter i maj 2015.
I samarbejde med CRM-Byggefakta sætter Building Supply fokus på landets største byggeprojekter. I dag præsenterer vi de 10 største igangsatte byggerier i maj med særligt fokus på regionshospitalet i Viborg.

Regionshospitalet Viborg - Delprojekt 2 - Akutcenter

Projekttype: Nybyggeri
Areal: 23.585 m²
Budget: 530 mio. kr.
Bygherre: Region Midtjylland
Arkitekt: Sweco Architects A/S, Aart A/S
Ingeniør: Midtconsult A/S
Stadie: Fundament støbes
Byggeperiode: Maj 2015-
september 2017
Adresse: Heibergs Allé, 8800 Viborg
På byggepladsen ved Regionshospitalet i Viborg er to gule kraner kørt i stilling for at løfte tonsvis af armeringsjern og andet materiale ind til de håndværkere, der skal støbe fundamentet og rejse elementer til akuthusets kælder.

Funderingsarbejdet vil strække sig frem til efteråret, hvorefter byggeriet af det 23.585 kvadratmeter store og syv etager høje råhus forventes at gå i gang. Hospitalsenhed Midt afholder licitation på denne og otte andre fagentrepriser den 2. juli.

- Vi har valgt at udbyde projektet i fagentrepriser for at gøre opgaverne attraktive for mindre byggefirmaer, herunder ikke mindst de lokale. Konkret har vi haft 65 interesserede til de 12 udbudte entrepriser, og det er et godt udgangspunkt, fortæller projektchef Jeppe Juul Hansen til Building Supply.

Akuthuset skal opfylde BR2020-kravene og indrettes med fælles akutmodtagelse, hovedindgang, auditorium, udvidelse af operationsafdeling, udvidelse af billeddiagnostik og klinisk fysiologi samt sengestuer. For at forbinde akuthuset til det eksisterende hospital, foretages cirka 7.000 kvadratmeter ombygning af tilstødende bygninger.

Milliardbyggeri i tre faser
Region Midtjylland bruger i disse år 1,15 mia. kr. på at udvide Regionshospitalet i Viborg. Selve akutcentret har et budget på 530 mio. kr. og opføres på en 5.000 kvadratmeter stor bundplade, som Per Aarsleff A/S står for at udføre. Entreprenørvirksomhedens bud på 44 mio. kr. var det laveste, da Region Midtjylland i starten af april holdt licitation på funderingsentreprisen. Tidligere i processen har Gustav H. Christensen A/S stået for oprensning af grunden, og samme firma udfører netop nu de forberedende grundarbejder til byggeriet.

- Vi har flyttet mere end 100.000 tons overskudsjord. En stor del af var forurenet, fordi grunden tidligere har huset et gasværk, fortæller Jeppe Juul Hansen.

Akuthuset er det største byggeprojekt i Viborg i disse år og udgør anden fase i ombygningen af regionshospitalet, der har været undervejs siden 2009. Tidligere er der opført et parkeringshus på 18.700 kvadratmeter og foretaget en 6.600 m² stor om- og udbygning af Vestdansk Center for Rygmarvsskade. Sideløbende med byggeriet af akuthuset bliver 33.800 kvadratmeter af af det eksisterende hospital ombygget og moderniseret i større eller mindre grad. Når det samlede kvalitetsfondsprojekt er afsluttet i 2018, vil Regionshospitalet Viborg være udvidet fra cirka 88.000 til 120.000 kvadratmeter.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093