23948sdkhjf

400 Arkitema-ansatte arbejder gratis

Tegnestuen hiver nu to dage ud af kalenderen for at udvikle Malmø-bydel.
Arkitema Architects er Danmarks største tegnestue med kontorer i fem skandinaviske byer. To dage i juni samles medarbejderne i Malmø til en ekstraordinær begivenhed. Tegnestuen har nemlig besluttet kvit og frit at arbejde med social bæredygtighed i et af Malmøs upcoming nabolag – Varvsstaden. Projektet kaldes Arkitema Change.

- Formålet med Arkitema Change er dels at bidrage til nogle positive forandringer i samfundet omkring os og dels at skabe et fællesskab og faglig vidensdeling imellem vores enkelte afdelinger rundt omkring i norden, fortæller Jørgen Bach, arkitekt og partner i Arkitema Architects.

Integration og ansvarlig byudvikling
Valget faldt derfor på Malmø, en by i udvikling, der kæmper med problematikker som integration og inklusion. I samarbejde med Malmø By fandt Arkitema frem til det gamle industriområde Varvsstaden, der er centralt placeret og står foran en større byudviklingsindsats:

- Vi har, med meget få rammer for idéudvikling, givet Arkitema mulighed for at udvikle syv vigtige steder i Varvsstaden, og vi er meget spændte på at se resultatet, hvilke skøre, relevante og kreative idéer, der kommer ud af projektet. Arkitema bidrager med en fantastisk inspiration til, hvordan området kan udvikles og integreres med byen, udtaler Hanne Birk, der er udviklingschef i Varvsstaden i Malmø.

Forud for projektet har der derfor fundet en større researchfase sted, hvor Arkitema har sporet sig ind på Malmøs udfordringer og behov. Ønsket var klart: En ny bæredygtig bydel for alle.

Bæredygtig arkitektur med rum til forskellighed
I 48 timer forvandles hallen i Varvsstaden til et kreativt arkitektkontor. Her vil Arkitema lade 49 designteams arbejde med syv forskellige områder i den nye bydel. Stikordene er integration, tryghed, bæredygtighed og mangfoldighed, og der er masser af rum for innovation:

- Vi arbejder kommercielt hver eneste dag, så det er perfekt, at vi her i så høj grad selv er med til at sætte rammerne. Når det er sagt, så var det vigtigt for os at arbejde med konkrete problemstillinger. Når vi nu mødes og sætter flere tusind arbejdstimer af til det, så skal vi jo i bæredygtighedens hellige navn sørge for, at det så også er brugbart, fortæller Jørgen Bach.

Slutproduktet bliver derfor et idékatalog som foræres til Varvsstaden og Malmø By, samt en udstilling d. 12. juni, hvor Malmøs byudviklingsdirektør, Christer Larsen, og ansvarlig for byudvikling i Varvsstaden, Hanne Birk, er inviteret til at udvælge de syv mest inspirerende bud.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109