23948sdkhjf

Spæncom: Største overskud siden krisen

Betonelementproducenten har mere end firedoblet bundlinjen efter længere tids fokus på effektivisering og selektiv tilbudsgivning.
Spæncom tjener atter penge på at producere og sælge beton efter at have noteret sig en række underskud i årene under og efter den økonomiske krise.

Betonelementproducenten kom ud af regnskabsåret 2014 med et positivt driftsresultat på 9 mio. kr., hvilket er en væsentlig forbedring af 2013-resultatet på 2 mio. kr. Samtidig er omsætningen steget med 15 procent til 644 mio. kr.

Når resultatet efter skat alligevel er negativt, skyldes det finansielle tab i form af blandt andet kurssikringer, som derfor ikke er sigende i forhold til overskuddet på driften hos Spæncom.

Effektiviseringer og fokuseret tilbudsgivning
Forklaringen er, at Spæncom er en del af den globale Consolis-koncern, som breder sig over 30 lande med 10.000 ansatte og en samlet årlig omsætning på knap 10 mia. kr.

Ansvaret for at kommentere på finansielle resultater ligger ligeledes hos ledelsen i Consolis, og Spæncom-direktør Morten Chrone – som tiltrådte stillingen i marts 2013 – har derfor ikke uddybende kommentarer til regnskabet.

I et interview med Building Supply fortalte han dog sidste år, hvordan fokus var på at fokusere tilbudsgivningen og effektivisere driften.

- I stedet for at afgive tilbud i vildskab, så udvælger vi de projekter, der passer godt til vores kompetencer. Og den kombination af fokus og selektivitet har betydet, at vores hitrate på tilbud siden er fordoblet, sagde Morten Chrone således i januar 2014, og meget tyder altså på, at den positive udvikling er fortsat for virksomheden, der har hovedkvarter i Hedehusene og produktionsfaciliteter i Aalborg, Kolding og Vemmelev.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094