23948sdkhjf

Nyt underskud i Junckers

2014 blev det syvende regnskabsår i træk med røde tal på bundlinjen hos den danske trægulvsproducent. Nye ejere satser på at vende udviklingen.
Junckers Industrier A/S har netop fremlagt sit årsregnskab for 2014, og resultatet er et underskud på 30,7 mio. kr. før skat. Det fremgår af virksomhedens årsrapport.

Det er syvende år i træk med røde tal på bundlinjen, og samlet set har Junckers tabt mere end 250 mio. kr. siden 2008.

- I lighed med de seneste år har det generelle aktivitetsniveau i Sydeuropa og Asien været lavt i det forgangne år. Specielt omsætningen i Frankrig har været ramt sammenlignet med et rigtigt godt 2013, skriver Junckers.

Udover vigende omsætning peger ledelsen på omkostninger til restrukturering samt nedskrivning af varelagre som de primære årsager til 2014-underskuddet.

Nye ejere – ny strategi
I august 2014 skiftede Junckers ejer, da en investorgruppe, med CEO Carsten Chabert, bestyrelsesformand Holger C. Hansen samt bestyrelsesmedlem Asbjørn Berge i spidsen, købte virksomheden.

I forbindelse med ejerskiftet blev der foretaget en kapitalforhøjelse på 44 mio. kr. Samtidig blev kapitalberedskabet styrket gennem en ny aftale med selskabets hovedbankforbindelse, der løber frem til 31. december 2017.

Den nye ejerkreds har gennemført en restrukturering på tværs af organisationen og lagt en ny strategi for produktprogram og salg. Lamelgulve udfases til fordel for massive parket- og plankegulve, og salgsmæssigt vil Junckers i højere grad fokusere sin indsats i Skandinavien frem for Sydeuropa.

Restruktureringen vil få fuld effekt i 2015, og den lavere omkostningsbase forventes at medføre en resultatforbedring sammenlignet med 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095