23948sdkhjf

Raunstrup-direktør: Lærlinge er både en pligt og en motivation

Når de får nye praktikanter og lærlinge hos entreprenørvirksomheden Raunstrup – og det gør de ofte – så er det også ofte begyndelsen på et langt samarbejde.
For entreprenørvirksomheden Raunstrup er tiltrækning af lærlinge og praktikanter en integreret del af strategien. Det handler både om at tage medansvar for uddannelse og udvikling af de unge og om at udvikle virksomheden sammen med dem.

Mange ender som fastansatte i Raunstrup efter endt uddannelse. Alene de seneste to år har Raunstrup ansat seks tidligere praktikanter.

Virksomhedens spændvidde og størrelse gør den attraktiv for de unge, fordi her er mulighed for at specialisere sig, præge udviklingen og være med fremme digitalt, vurderer direktør Søren Kristensen:

- Når vi går ind i et forretningsområde, så er det fordi, vi har specialister, der kan håndtere det. Vores størrelse gør, at de unge både kan prøve sig selv af på flere forskellige områder og har mulighed for at arbejde sammen med – og blive – specialister på et bestemt felt, siger han.

Kort til toppen og højt til loftet
Og opgaverne spænder vidt. Fra større entrepriseopgaver som den nye svømmehal i Randers til mindre tømreropgaver, ofte i form af rammeaftaler med eksempelvis kommuner.

- Jeg tror, det er én af grundene til, at vi er ret attraktive som lære- og praktiksted. Vi har i gennemsnit 30 lærlinge og otte praktikanter i organisationen. De unge får mulighed for at prøve sig selv af, fordi de med det samme får ansvar og prøver en lang række forskellige opgaver i en virksomhed, hvor der er kort til toppen og højt til loftet, siger Søren Kristensen.

Det kan Lars Meldgaard Jeppesen sagtens tilslutte sig. Han var i praktik hos Raunstrup i 2012 under sin uddannelse til bygningskonstruktør.

- Det var en rigtig god praktikperiode, fordi man fik lov til at prøve en masse ting – og sig selv – af. Den flade struktur betyder, at der er dialog om alting, og man kommer hurtigt til at føle sig som en del af virksomheden, fortæller han.

Digitalt indfødte
I dag er Lars Meldgaard Jeppesen en fast del af Raunstrup, hvor han er ansat som byggeleder. Også Brian Hansen har vekslet et praktikophold med en fastansættelse hos Raunstrup.

Efter uddannelsen var han ellers nået til tredje samtale hos en anden stor entreprenørvirksomhed, men da muligheden for at vende tilbage til Raunstrup pludselig bød sig, var han ikke i tvivl.

- Jeg havde det bare godt under min praktik. Alsidige opgaver sammen med flinke folk i en stor virksomhed, der alligevel ikke er større, end man kender alle. Det passede mig fantastisk godt. Og så gør Raunstrup rigtig meget for at være med i front rent digitalt, fortæller Brian Hansen.

Ifølge Søren Kristensen er de unge medarbejdere ikke mindst en styrke på det digitale område.

- Vi arbejder hårdt på at digitalisere alle vores processer, og den udvikling er i høj grad motiveret og drevet af de mange unge, vi hele tiden har i organisationen. De er jo født ind i den digitale tidsalder, og det udfordrer os på en god måde og tvinger os til at være skarpe på udvikling og effektivisering, forklarer direktøren.

Raunstrup beskæftiger cirka 275 ansatte fordelt på afdelinger i Aarhus, Randers, Silkeborg, Vejle og Odense.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078