23948sdkhjf

Holbæk Havn får et arkitektonisk vartegn

JUUL | FROST Arkitekter tegner et 17 etagers højhus i Holbæk Havn. Keops Development opfører projektet i første række ud til vandet i et udviklingsområde, der i løbet af de kommende år får nye boligbebyggelser og ny havnepromenade.
45 moderne boliger i et 17 etagers højt vartegn for Holbæk Havn er resultatet, når højhuset på Karré 31 står færdigt. Højhuset orienterer sig i nord/syd gående retning og medierer mellem byen og vandet. Mod nord åbner højhuset sig i en vifteform, der sikrer, at alle lejligheder får udsigt over fjorden, og at vandet konstant er til stede i de enkelte boliger. Højhusets orientering, vifteform og generelle opbygning medfører, at det fremstår som en slank bygning - hvad enten den betragtes fra land eller vand.

Bygningen placeres på en plint, der bliver et offentligt tilgængeligt pladsrum, med forskellige rekreative udfoldelsesmuligheder. Fra havnepromenaden er der direkte adgang til boligerne, der hermed integreres fuldt ud med de offentligt tilgængelige arealer langs havnen.

- Vi har bestræbt os på at skabe et markant arkitektonisk vartegn for Holbæk Havn. For at bygningen skal fremstå så let og indbydende som overhovedet muligt, har vi valgt en lys overflade, der tilpasser sig de andre nyopførte bebyggelser, der ligger i området. Vi bryder overfladen med mørke vinduesbånd og felter, der sammen med altanerne tilfører bygningen lethed, elegance og karakter, udtaler projektleder Franz Ødum, Arkitekt MAA, der står i spidsen for udviklingen af højhuset.

Boligerne på etagerne 1-14 er identiske og indeholder hver især 3 lejligheder, der samler sig om et fælles forrum, der ligger i umiddelbar forlængelse af en fælles elevator- og trappekerne. 15. og 16. etage er penthouse-etagerne:15. sal består af to lejligheder, mens den øverste etage er forbeholdt højhuset største bolig, der får en integreret tagterrasse.

Kilde: JUUL | FROST Arkitekter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11