23948sdkhjf

80.000 m² industrigrund bliver til ny bydel

Med et budget på 2,7 milliarder kroner er Nordea Ejendomme i fuld gang med at give nyt liv til den tidligere LVM-grund i Københavns Sydhavn.
Københavns nye havnekvarter, Frederiks Brygge, udvikler sig med hastige skridt, og den 2. november kan bydelens første store ankerlejer, den italienske specialforretning Supermarco og Ello Food, slå dørene op i den gamle stålpladehal fra 1925.

Åbningen markerer, at omdannelsen af den 80.000 kvadratmeter store Lemvigh-Müller grund er i fuld gang. Nordea Ejendomme står bag det store projekt i Københavns Sydhavn med 1.350 boliger, grønne byrum, marina, kanaler, caféer, specialbutikker og en børneinstitution. I alt 120.000 etagemeter vil være opført, når området er fuldt udviklet omkring 2019.

- Bydelen puster liv i et gammelt industriområde, der for blot få år siden lå øde hen. Det nye havnekvarter byder på et inspirerende miljø med marina, kanaler og en charme, der viser en del af områdets historie, siger Palle Gyldenløve, direktør i Nordea Ejendomme.

Første store boligbyggeri er undervejs
Masterplanen for området er udarbejdet af arkitektfirmaet DesignGroup, som også har stået for at designe ombygningen af den stålhal, som Supermarco og Ello Food nu er flyttet ind i. WR Entreprise har stået for ombygningen, og Herlev-entreprenøren står også for opførelsen af de godt 250 boliger, som indtil nu enten er opført eller undervejs.

Det første projekt var omdannelsen af Lemvig-Müllers gamle administrationsbygning, som for et par år siden blev indrettet med 69 ungdomsboliger og en børnehave. Anden etape er i fuld gang, og i næste måned står 63 lejeboliger på 60-135 kvadratmeter klar til indflytning. Det er første del af en bebyggelse med i alt 200 lejligheder, tegnet af Juul | Frost Arkitekter med Erik Pedersen som rådgivende ingeniør.

- Vi skifter lidt mellem arkitekterne for at få variation i arkitekturen. På de næste to byggefelter samarbejder vi med Arkitema og C.F. Møller, fortæller Palle Gyldenløve.

Anden etape omfatter også en Netto-butik og et parkeringshus med 600 pladser, som skal stå færdigt til næste år. Senere følger yderligere tre etaper med boliger, butikker og caféer. Der er endnu ikke indgået aftaler for de kommende byggerier, men ifølge Palle Gyldenløve er det sandsynligt, at Nordea Ejendomme fortsætter samarbejdet med WR Entreprise.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125