23948sdkhjf

Sag om millionbestikkelse under stort byggeri er slut

Hverken anklagemyndigheden eller den dømte i sagen om millionbestikkelse har anket, oplyser advokater.

Sagen om bestikkelse i forbindelse med milliardbyggeriet Redmolen på Nordhavn i København har fået et endeligt punktum.

Københavns Byrets dom, der faldt 15. juni, står ved magt, da den ikke er anket. Det oplyser advokat Thomas Brædder, der repræsenterer en af de frifundne i sagen.

I sagen blev en entreprenør kendt skyldig, mens to andre - en byggeherrerådgiver og en advokat - blev frifundet.

Hverken den dømte eller anklagemyndigheden har anket. Thomas Brædder er som advokat for den frifundne byggeherrerådgiver meget tilfreds.

- Min klient er selvfølgelig lettet. Det har været et langt forløb, siger advokaten.

Det var direktør for WR Entreprise Willy Rasmussen, der blev dømt for at have indgået en bestikkelsesaftale for millioner i forbindelse med byggeriet i 2019. Dommen lød på halvandet års fængsel, som dog er betinget.

Det vil sige, at han slipper for at afsone, hvis han gennemfører 250 timers samfundstjeneste.

Hans advokat, Katrine Westhausen Gottlieb, tog umiddelbart efter dommen forbehold for, at han måske ville anke, men oplyser nu, at han har valgt at modtage dommen.

Retten frifandt derimod byggeherrerådgiveren, der var direktør i V2C, og advokaten. Rådgiveren var tiltalt for bestikkelse, mens advokaten var tiltalt for medvirken. Alle tre nægtede sig skyldige under sagen.

Den ulovlige aftale blev indgået i 2019. Den gik på, at WR Entreprise skulle betale seks millioner kroner til V2C, som bistod PFA Ejendomme med rådgivning om og valg af entreprenør til byggeprojektet i Nordhavn.

V2C skulle så sikre, at PFA Ejendomme indgik en projektaftale med WR Entreprise som byggeentrepriser på milliardprojektet.

To millioner kroner blev overført til V2C som delbetaling, og WR Entreprise blev efter indstilling fra V2C faktisk valgt som entreprenør på tre byggefelter under projektet.

Der skete dog ikke mere, da PFA Ejendomme fik mistanke om aftalen og meldte sagen til politiet. V2C er siden gået konkurs.

Allerede i december 2020 tilstod tidligere medejer af V2C Lars Blaaberg, at han havde indgået den ulovlige aftale, og han blev idømt et år og tre måneders fængsel.

Men han er altså den eneste fra V2C, som dømmes i sagen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109