23948sdkhjf

Amager Bakke: København får bjergsport midt i byen

Den 11.000 m² store skibakke suppleres af 3.000 m² med blandt andet bjergruter til løbere og vandrere samt en 85 meter høj klatrevæg.
For de fleste lyder det sikkert tosset at placere en skibakke oven på et forbrændingsanlæg. Men det er ikke desto mindre det, der er ved at blive en realitet på Amager i København, og projektet får nu endnu flere aktiviteter. Det sker takket være 10,5 mio. kr. fra Lokale og Anlægsfonden.

- Med Lokale og Anlægsfondens støtte rykker Amager Bakke-projektet et stort skridt nærmere sin realisering. Det som startede som en visionær ide ser ud til at ende med et enestående rekreativt anlæg af meget høj æstetisk og indholdsmæssig kvalitet som jeg tror, vil overtræffe folks forventninger, siger Patrik Gustavsson, forretningsudvikler hos bygherren Amager Ressource Center (ARC).

Et spektakulært eksempel på vilje til nytænkning
Muligheden for at stå på ski midt i København er stadig den bærende tanke i projektet. 11.000 m² af bakken er afsat til skiløb, men suppleres nu med 3.000 m² til løb, vandring, fysisk træning og opholdssteder. Bakkens hældning, der varierer fra 14 og op til 45 procent, indbyder til mange aktiviteter og udfordringer, både for nybegyndere og mere rutinerede idrætsudøvere.

- Amager Bakker bliver et spektakulært eksempel på, hvordan et unikt aktivitetsområde ikke ville have været muligt at etablere, hvis der ikke havde været vilje til nytænkning og idérigdom hos folkene bag et så kedeligt kommunalt teknisk anlæg som en affaldsforbrænding. Dette usædvanlige samarbejde gør det inden længe muligt for københavnerne og byens gæster at dyrke bjergsport få minutter fra deres hjem. Sport som de ellers skal tage til udlandet for at prøve, siger Ola Mattsson, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden.

Verdens højeste kunstige klatrevæg
Klatring er blevet en populær idrætsgren i Danmark. Amager Bakke bliver et nyt samlingspunkt for de mange klatrere i hovedstadsområdet. Anlæggets fulde høje på 85 meter vil udnyttes til at skabe verdens højeste kunstige klatrevæg inspireret af virkelighedens udfordringer for bjergklatrere og bjergbestigere. Dertil kommer et boulderanlæg der kan bruges både af erfarne klatrere og dem, der er nye i sporten.

Amager Bakke kommer også til at byde på helt nye muligheder for at dyrke bjergløb og vandring, som motionister ellers skal til udlandet for at prøve. Det bliver muligt at bevæge sig op og ned ad bakken i både løb og gang ad ti forskellige ruter.

Lokale og Anlægsfonden har i en periode arbejdet indgående med at udvikle nye oplevelser for løbere, der vil noget mere end en tur langs fortove og cykelstier. Dette bliver det første eksempel på, hvor langt mere spændende en løbetur kan blive, hvis der designes en facilitet særligt til det. I dette tilfælde inspireret bjerges stier og forhindringer

Amager Bakke bliver også udstyret med en række forskellige elementer til crossfit og udendørs styrketræning. For de aktive, der gerne vil sidde stille en gang imellem, og for dem, der gerne vil opleve Amager Bakke som et mere roligt udflugtsmål, kommer der forskellige opholdsområder med udsigt og "pusterum" højt hævet over byens larm.

mangler knap 10 millioner
Det rekreative anlæg ved Amager Bakke har med støtten fra Lokale og Anlægsfonden nu et samlet budget på 82,4 mio. kr.

ARC’s fem ejere; kommunerne København, Frederiksberg, Tårnby, Dragør og Hvidovre, er gået sammen og støtter projektet med 42,2 mio. kr.

A.P. Møller Fonden og Fonden R98 har hver givet tilsagn om støtte på 10 mio. kr. Med Lokale og Anlægsfondens støtte på 10,5 mio. kr. mangler der nu 9,7 mio. kr., før den fulde finansiering er tilvejebragt.

Projektet er tegnet af BIG og er designet sammen med nogle af verdens førende eksperter i skibakkedesign, blandt andre International Alpine Design i Colorado.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125