23948sdkhjf

Kalundborgs nedrevne kæmpesilo bliver genbrugt

Og måske endda på havnen i Kalundborg. RGS 90 opbevarer det nedrevne ikon.
Den enorme kornsilo, som tidligere i år blev revet ned på havnen i Kalundborg, får ikke lov til at hvile i fred.

De første 11.000 ton nedbrudt beton fra den store kornsilo på havnen i Kalundborg, som nedrivningsfirmaet G. Tscherning har revet ned, er havnet hos råstof- og genanvendelsesselskabet RGS 90 på Maglehøjvej i Kalundborgs sydlige udkant.

Når resten af de op til 20.000 ton beton er modtaget, vil den store bunke blive omdannet til genbrugsmaterialer, der blandt andet kan erstatte stabilgrus ved kommende byggerier og vejanlæg.

Afdelingsleder hos RGS 90 i Kalundborg, Katrine Norling-Christensen, er som så mange andre af byens beboere bevidst om kornsiloen historie og betydning. Siloen er revet ned for at skabe nyt liv.

Læs også: Se billederne: E&P har bygget Danmarks smukkeste affaldsskur

- Hvem ved, måske vender siloen tilbage til havnen som genbrugsmateriale i de kommende projekter. Det ville på en eller anden måde være ganske passende, siger Katrine Norling-Christensen.

Læs også: Ejer genindtræder som topchef hos nedriver

RGS 90 har stor erfaring med at rense og oparbejde byggeaffald til genbrugsmaterialer for entreprenørbranchen, og knust beton er et fremragende alternativ til traditionelle grusgravsprodukter som eksempelvis stabilgrus.

- Ved at genbruge materialer fra gamle bygninger og vejanlæg sparer vi på naturens sparsomme råstoffer og undgår samtidig at byggeaffald havner i store, uvirksomme deponier. Vi er glade for, at kornsiloen på den måde kan indgå i et bæredygtigt kredsløb til gavn for naturen, siger afdelingsleder Katrine Norling Christensen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141