23948sdkhjf

Hjørring foretrækker fagentrepriser frem for totalentrepriser

Hjørring Kommune har orienteret den lokal bygge- og anlægsbranche om en ny udbudsstrategi.
Hjørring Kommune er i gang med at udbyde flere bygge- og anlægsopgaver i fagentrepriser frem for i totalentrepriser.

Det gælder i store projekter som Vendsyssel Teateroplevelseshus i Hjørring eller i meget mindre anlægsopgaver som i Børnegården Vejlund i Astrup. Lige nu er en udbudspakke med tømrerentrepriser i teaterhuset i udbud, og det samme er fem mindre fagentrepriser for daginstitutionen, der både skal ombygges og udvides med en vuggestueafdeling.

- Vi har ændret udbudspraksis, så vi inden for de rammer vi har til udførelsen laver flere fagentrepriser og færre totalentrepriser. Vi vil stadig benytte totalentrepriser, hvor forholdene tilsiger det, men vi vil helst lave fagentrepriser, og vi er lydhøre overfor om det er det rigtige vi gør. Vi prøver at eksperimentere lidt med tingene, sagde teknisk direktør Andreas Duus, Hjørring Kommune ved et velbesøgt informationsmøde for bygge- og anlægsvirksomheder, håndværkerfirmaer og andre interesserede.

En ændret udbudsstrategi i kommunen kommer efter en dialog med bestyrelsen for Erhverv Hjørring, som ønsker at lokale virksomheder får en større chance for at byde ind på kommunale anlægsprojekter.

Det skal ændringen medvirke til, men Andreas Duus understregede:

- Vi vil ikke køre en protektionistisk linje, som nogle kommuner gør.

Formanden Henrik Willadsen spurgte derefter, om Erhverv Hjørring vil blive inddraget i en evaluering af erfaringer med den ændrede udbudspraksis, hvilket blev svaret bekræftende.

Forslaget til den ændrede strategi omfatter flere elementer end at der kommer flere mindre fagentrepriser.

Den skal åbne mulighed for at samle specialviden på rådgiversiden og udnytte alternative entrepriseformer som alternativ til laveste pris. Desuden skal udbudspraksis i forhold til rådgivning gå fra at tage buddet til den laveste pris til det økonomisk mest fordelagtige.

Endelig har Hjørring Kommune udviklet en ny app, der skal vise hvilke nye udbud fra kommunen. Den testes lige efter sommerferien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094