23948sdkhjf

Bispebjerg klar med hovedentreprise

10.000 kvadratmeter laboratorie- og logistikbygning er netop sendt i prækvalifikation på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.
Da Bispebjerg Hospital blev opført for over 100 år siden, startede man med forsyningsbygningerne. Herfra skulle det nye hospital forsynes med varme, elektricitet og mad.

Når Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg skal opføres, starter man tilsvarende med Laboratorie- og Logistikbygningen som et bankende hjerte, der skal holde hospitalet forsynet med alt fra vareleverancer til forskningsresultater og blodprøvesvar.

- Laboratorie- og logistikbygningen bliver en nøglefunktion for det nye hospital og psykiatri. Her ankommer vareleverancer, hvorfra de fordeles rundt til hospitalets afdelinger. Her modtages og analyseres blodprøver. Og her samler vi forskning og ny viden med intentionen at skabe synergi for forskerne, siger projektleder Rasmus Seidelin Dam fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Kigger efter laboratorie-erfaring
Laboratorie- og Logistikbygningen bliver på cirka 10.000 kvadratmeter i tre etager og med fuld kælder. Den er udformet af totalrådgiverne Mikkelsen Arkitekter, WHR og Alectia. Hovedentreprisen på at opføre bygningen er netop blevet udbudt i prækvalifikation og findes i TED-databasen inden for få dage.

- Vi glæder os til at se, hvem der byder ind på opgaven. Vi vil blandt andet gå efter, om holdende har erfaringer med lignende bygninger og i særdeleshed med at bygge laboratorier, måske fra en underrådgiver, siger seniorprojektleder Ronan O’ Reilly fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Spændende udfordringer
Prækvalifikationen afsluttes i august, og i september modtager de udvalgte hold konkurrencematerialet.

- Bygningen er ikke helt lige ud af landevejen. Den har indbygget nogle spændende udfordringer da, den både skal rumme logistik- og lagerfaciliteter med dertilhørende lastbiltransporter og laboratorier, som stiller strenge krav om meget få vibrationer. Så konstruktionerne skal virkelig være i orden, siger Ronan O’ Reilly.

En stor kælder til bygningen skal graves ud allerede denne sommer for at overstå grave- og spunsarbejdet, mens hospitalet kører på nedsat drift i ferieperioden. Det betyder, at byggegrunden er klar til arbejdet med fundamenter, når den nye hovedentreprenør er på plads. Byggeriet forventes at starte i december 2015 og vare til medio 2017.

De opgaver ikke tænker over
Laboratorie- og Logistikbygningen er første skridt i den nye infrastruktur i fremtidens hospital og skal blandt andet rumme et fælles forskningsmiljø for mange af hospitalets forskningsaktiviteter. I modsætning til i dag hvor cirka 15 afdelinger sidder spredt i alle hjørner af på Bispebjergs og Frederiksberg Hospitals matrikler.

- Bygningen skal understøtte alle de opgaver, som man ofte ikke tænker over, fordi de bare skal fungere, såsom vareflow, blodprøver, affaldshåndtering med mere, forklarer Rasmus Seidelin Dam.

Det bliver også her, at Klinisk Biokemisk Afdeling vil holde til. Afdelingen leverer cirka fem millioner blodprøvesvar årligt. Fra 2016 stiger det tal til cirka ni millioner blodprøvesvar, da en stor del af analyserne for de privatpraktiserende læger i København vil blive udført på Bispebjerg.

FAKTA


• Laboratorie- og Logistikbygningen bliver på ca. 10.000 kvadratmeter og skal bygges fra 2015 til 2017.

• Prækvalifikation til udbuddet på hovedentreprisen starter i begyndelsen af juli 2015. Selve hovedentreprisen på 186 mio. kroner kommer i udbud i september 2015.

• Laboratorie- og Logistikbygningen er en del af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, der skal bygges på Bispebjerg Hospitals område fra 2014 til 2025.

• Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er finansieret med 2,95 mia. kr. af regeringens Kvalitetsfond og med 1,03 mia. kr. af Region Hovedstaden.

• Region Hovedstaden investerer de kommende år 15 mia. kr. i syv nye hospitalsbyggerier, heraf kommer 8 mia. kr. fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109