23948sdkhjf

52 byggekonkurser i juni

Langt flere bygge- og anlægsvirksomheder måtte dreje nøglen om i første halvår af 2015 sammenlignet med sidste år.
Med 52 juni-konkurser i bygge- og anlægsbranchen er facit for første halvår af 2015, at konkurstallet er steget med godt en fjerdedel. 312 konkurser har Danmarks Statistik registreret i årets første seks måneder mod 247 i samme periode sidste år.

- Det er nu femte måned i træk, at antallet af konkurser ligger over den tilsvarende måned i 2014, og det er klart en skuffende udvikling. Det vidner om, at selvom det på overfladen kan se ud som om, at bygge- og anlægsbranchen klarer sig bedre, så er der stadig mange virksomheder, som hænger i med det yderste af neglene, siger Andreas Fernstrøm, der er chefkonsulent hos Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri peger på, at det fortsat er de mindre virksomheder i byggesektoren, der trækker konkurstallet op. Det skyldes, at efterspørgslen fra forbrugerne endnu ikke skaber nok aktivitet. Men det kan gå hen at vende med genindførslen af den omdiskuterede Boligjob-ordning, vurderer Andreas Fernstrøm.

- Alle virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har mærket krisen. Men mens der er kommet lidt mere aktivitet med store projekter, så hænger hr og fru Jensen stadig i bremsen. Det betyder, at de virksomheder, som sælger til privatpersoner, har det hårdt, og det er formentlig også det, der kan aflæses i konkurstallene, fortæller Andreas Fernstrøm og uddyber:

- Derfor er det glædeligt, at den nye regering allerede på sin første arbejdsdag genindførte Boligjob-ordningen og samtidig gav ro om den ved at forlænge ordningen til 2017. Det betyder, at virksomheder, der sælger til privatpersoner, vil se en stigende aktivitet, og det vil naturligvis gøre det lettere at drive virksomhed i bygge- og anlægsbranchen.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109