23948sdkhjf

Et halvår i medvind for NCC i Danmark

Halvårsregnskabet viser fortsat fremgang og afspejler den positive udvikling i dansk økonomi.
NCC's danske afdeling nåede en omsætning i første halvår 2015 på 3,1 mia. kr., hvilket er en fremgang på 31 procent i forhold til samme periode sidste år. Indtjeningen steg endnu mere. Den kom op på 98 mio. kr. mod 39 mio. kr. i første halvår 2014. Det skriver NNC i en pressemeddelelse.

Ordrebeholdningen vokser fortsat og er efter en ordretilgang på 2,9 mia. kr. i første halvår nu oppe på 6,6 mia. kr.

- Det er et halvår, vi kun kan være tilfredse med. Når den danske økonomi kommer op i gear som nu, mærker vi det med det samme i alle fire forretningsområder. Vi er især glade for at se en øget efterspørgsel efter bæredygtige løsninger, siger administrerende direktør Klaus Kaae, NCC Construction.

Fremgang i klimaløsninger
Håndtering af klimaforandringer præger entreprenør- og anlægsaktiviteterne i NCC Construction. På anlægssiden blev der i det forgangne kvartal igangsat flere projekter til at begrænse skaderne af øgede regnvandsmængder - og i entreprenørforretningen udgør energirenovering af ældre beboelsesområder en stor del af ordrebeholdningen.

Ordreindgangen i første halvår faldt til 1,7 mia. kr. fra et ekstraordinært højt niveau på 2,2 mia. kr. i samme periode i fjor. Ordrebeholdningen ligger fortsat meget højt og er nu på 4,6 mia. kr. Indtjeningen voksede med 14 procent til 111 mio. kr., mens EBIT-marginen var 6 procent.

- Vi er inde i en periode med generel pæn vækst, og hvor kunderne efterspørger mange af de løsninger, vi har stærke kompetencer i. Det gælder indenfor klimatilpasning, men også for eksempel opførsel og bæredygtighedscertificering af sunde og moderne boliger og kontorer, siger administrerende direktør Klaus Kaae.

Stort behov for lejligheder
NCC Bolig oplevede solid efterspørgsel efter projektboliger i København i årets andet kvartal. Interessen kommer primært fra børnefamilier og voksne par, hvor børnene er flyttet hjemmefra.

I juni blev to nye ejerlejlighedsprojekter lanceret; Fælledudsigten og Lindealléen. Lindealléen er NCC's sidste boligprojekt i Ullerødbyen i Hillerød og rummer i alt 76 ejerlejligheder. Fælledudsigten er en del af udviklingen af Arenakvarteret i Ørestad Syd, og første etape af projektet omfatter 48 lejligheder. I samme kvarter gik byggeriet af de første 28 rækkehuse i Fælledhusene i gang.

Endelig startede byggeriet af det sidste ejerlejlighedstårn i de Fem Søstre i Vejle med 48 lejligheder.

God aktivitet på vejene
NCC Roads, som er inddelt i sektorerne Asfalt, Råstoffer og Vejservice, oplevede hård konkurrence i første halvår 2015. Aktivitetsniveauet var dog i alle sektorer tilfredsstillende.

I Asfalt blev ordremængden øget, og resultatet for første halvår lå på niveau med året før. På Vestfyn blev arbejdet med at udvide motorvejen fra to til tre spor afsluttet som planlagt, og to store entrepriser i lufthavnene i Rønne og Kastrup blev indgået.

I Råstoffer blev volumen i andet kvartal 2015 øget sammenlignet med sidste år – især på grund af de store infrastrukturprojekter i og omkring København, primært Ringstedbanen og metrobyggeriet, samt til de forberedende anlægsarbejder til Femern-forbindelsen.

Vejserviceaktiviteterne lå på niveau med sidste år med en tendens til en lille stigning i andet kvartal 2015. Blandt andet lykkedes det at vinde kontrakten med vedligeholdelse på Storebæltsbroen. Den positive tendens i arbejdet med arbejdsulykker er fastholdt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.653