23948sdkhjf

NCC klar til renovering af Sygehus Vendsyssel

Der er netop frigivet 110 mio. kr. til den indvendige renovering af højhuset på Sygehus Vendsyssel i Hjørring.
Sygehus Vendsyssel i Hjørring består af en række bygninger, hvoraf de ældste er fra første halvdel af 1900-tallet. Den dominerende højhusbygning blev taget i brug som sengebygning i 1989 og fremstår som et vartegn for sygehuset.

- Vi er i den heldige situation, at Regionsrådet har prioriteret midler til udbygning og renovering af Sygehus Vendsyssel her i Hjørring. I første omgang er det højhuset, vi går i gang med. Den udvendige renovering er næsten færdig. Den indvendige renovering går i gang i januar 2016, udtaler regionsrådsmedlem og formand for byggeudvalget, Per Larsen.

Der er frigivet en anlægsbevilling på 110,262 mio. kr. til den indvendige renovering. Arbejdet påbegyndes i januar 2016 og afsluttes i januar 2018. Renoveringen etapeinddeles, så én etage af gangen renoveres. NCC Construction Danmark blev i august udpeget som vinder af hovedentreprisen, der har været i EU-licitation.

Gennemgribende renovering og nyindretning
Renoveringen af den 7-etagers sengebygning på Sygehus Vendsyssel består i første omgang af en gennemgribende renovering og nyindretning af de tre øverste etager. Samtidig vil de overordnede installationer for bygningen blive udskiftet, ligesom der vil ske en efterisolering af taget.

Når renoveringen er afsluttet, vil de renoverede etager indeholde sengeafsnit for henholdsvis ortopædkirurgisk afdeling, kirurgisk afdeling samt et fælles sengeafsnit for flere afdelinger.

Ombygningsprojekt for de sidste etager er udarbejdet
For de øvrige fire etager i bygningen er der også udarbejdet et ombygningsprojekt, som forventes iværksat inden for en kortere årrække.

Samtidig er en omfattende facaderenovering af bygningen ved at være afsluttet og vil give den markante bygning og resten af sygehuset et opdateret og mere venligt udtryk.

Arkitektfirmaet CF Møller A/S har, med ingeniørfirmaet MOE A/S som underrådgiver, været totalrådgiver på projektet med den indvendige renovering af de 3 etager
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094