23948sdkhjf

Transparent murværk til markant kontorbygning

Alfa Lavals nye domicil på Aalborg Havn er et godt eksempel på et projekt, hvor totaløkonomi og tværfaglighed har vejet tungere end hurtigst og billigst.
I foråret rykkede Alfa Laval ind i et nyt kontordomicil på den gamle værftsgrund ved Aalborgs østlige havnefront.

Carlsberg Bjælker, der er en del af Randers Tegl-gruppen, har leveret løsningen til et transparent murværk i den nye markante kontorbygning, der er opført af Gråkjær med PLH Arkitekter og OBH Rådgivende Ingeniører som rådgivere.

- Med reference til skibsdækkene på et moderne skib ønskede arkitekterne et overordnet facadeudtryk med etagehøje horisontale bånd i skiftevis lyse og mørke nuancer, fortæller arkitektrådgiver Peter Rune Mortensen fra Randers Tegl.

Formålet var at skabe naturligt lysindfald gennem bygningens mørke teglbase til det overdækkede p-areal i stueplan.

Tværfaglige løsninger vinder frem
Carlsberg Bjælker udviklede den transparente mur-løsning i samarbejde med projektets entreprenør og rådgivere. Ifølge Peter Rune Mortensen vinder denne tværfaglige model mere og mere frem i de projekter, som Carlsberg Bjælker deltager i. Og det er en meget positiv udvikling:

- Fra især entreprenørernes side har der længe været en tilbøjelighed til udelukkende at have fokus på, hvor billigt en given præfabrikeret teglløsning kan leveres. Som producent af præfabrikerede teglløsninger ved vi, det kan give økonomisk bagslag, siger Peter Rune Mortensen.

Derfor gør Carlsberg Bjælker meget ud af at få flyttet det økonomiske fokus over på den samlede løsning:

- Vi lægger helt enkelt op til en løsningsoptimering, hvor totaløkonomien for alternative, præfabrikerede teglløsninger tages i ed. Her viser det sig i mange tilfælde, at en lidt dyrere produktløsning kan give en langt bedre totaløkonomi, når alle omkostninger er taget i ed, forklarer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094