23948sdkhjf

BMS vil selv uddanne arbejdskraft

Medarbejderne skal have sikkerhedskulturen ind under huden, mener kranfirmaet
I sidste uge fortalte nordjyske BMS om sin plan for at udvide til i udlandet . I samme åndedrag løftede direktør Jens Enggaard lidt af sløret for, hvordan man fremover vil sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheden.

BMS-Akademi er et led i virksomhedens strategi for at bevæge sig ud på det internationale marked. Det er endnu på udviklingsstadiet, og det skorter ikke på ideer og ambitioner hos direktøren:

- For det første er vi i forbindelse med internationaliseringen blevet større og dækker et større område. Derfor skal vi sikre os, at vi har en standard, som vi kan stå inde for. Vi vil gerne sikre, at vores medarbejderes kunnen er på et højt, siger Jens Enggaard til Building Supply.

BMS vil væk fra regel-politikken og i stedet integrere sikkerheden i kranførerens bevidsthed.

- I dag skal kranførere have sikkerheden som en del af deres bevidsthed, ikke bare for dem selv, men også kolleger og omgivelser. Det er vi allerede kommet langt med herhjemme, men når vi udvider til andre lande, så skal vi sikre, at sikkerhedskulturen også er en del af det, siger Jens Enggaard.

BMS-Akademi vil give virksomheden nye muligheder for at omskole medarbejdere til for eksempel at betjene mobilkraner, hvor der for øjeblikket et mangel på arbejdskraft. Derudover er det en ambition at skabe synlighed om, hvad BMS kan tilbyde for fremtidige medarbejdere.

Og så skal de unge skal have øjnene op for niche-uddannelsen som kranfører, siger Jens Enggaard:

- Jeg tror, det er vigtigt, at de unge finder ud af, hvad det vil sige at være kranfører. Det er jo et lille markedsområde, og der er meget mere fokus på andre erhvervsuddannelser som for eksempel murer eller tømrer. Det her er en niche, hvor vi har måske ikke gjort os så synlige. Jeg tror, at dem, der vælger at uddanne sig til kranfører ofte er nogle, der kender til det gennem deres netværk. Men generelt set er der nok mange, der slet ikke overvejer det eller ved, hvad det vil sige. Det er noget af det vi vil sikre: Synlighed.

Logistikken omkring projektet er endnu ikke fastlagt. Direktøren mener, at det vil være oplagt med et center i København og et i Jylland. Derudover skal der findes nøglepersoner, som tilknyttes uddannelsen i alle de lande, BMS kommer til at være til stede i.
Læs mere om: BMS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094