23948sdkhjf

Rubow Arkitekter skal bygge ”Lille sky”

Hvidovre Kommune bygger sin første nye daginstitution siden 2003.
Rubow Arkitekter har tegnet Hvidovre Kommunes nye daginstitution på Cirkusgrunden i Avedøre. Navnet på projektet er ”Lille sky gik morgentur”, og Rubow Arkitekter er valgt blandt fem bud. De andre konkurrenceprojekter er tegnet af Cebra, Cobe, Dorte Mandrup Arkitekter og Nøhr og Sigsgaards Arkitektfirma.

Institutionen opbygges af en serie grundhuse, der indrettes til henholdsvis madhus, personalehus og børnehuse. Fra børnehusene vil der være kig i alle retninger og store grupperum med masser af plads og med udgang til egen terrasse.

- Vi har skabt et hus, som fylder så lidt på grunden som muligt, så der er god plads til grønne områder rundt om. Det er en god idé at få børn op i højderne, fordi det er sjovt for dem at se verden oppefra, siger Susanne Hansen, der er partner og arkitekt i Rubow Arkitekter.

”Lille Sky på morgentur” er den første nye institution, Hvidovre Kommune bygger siden 2003, hvor Tinsoldaten blev bygget i Avedørelejren. Den nye institution får plads til 180 børn, og bliver dermed samtidig Hvidovres største daginstitution. Det er planen, at institutionen skal stå klar i efteråret 2017.

Vinderprojektet er valgt af en dommerkomité med deltagelse af blandt andet to fagdommere. Valget af Rubow Arkitekternes projekt blev politisk godkendt af Kommunalbestyrelsen lige før sommerferien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141