23948sdkhjf

Silkeborg klar til parkeringskælder under torvet

A. Enggaard og Silkeborg Kommune har underskrevet en aftale. Skal stå klar i 2017.
Efter livlig debat og megen kritik, er de første maskiner klar til at indtage Torvet i Silkeborg, skriver Midtjyllands Avis.

Tirsdag blev der skrevet under på en kontrakt mellem Silkeborg Kommune og den aalborgensiske entreprenørvirksomhed A. Enggaard, som kommer til at stå for etableringen af en omstridt parkeringskælder under Torvet, som skal stå klar i maj 2017.

Første trin bliver en forberedende fase, hvor siderne i den kommende p-kælder skal sikres, så der ikke sker udskridninger, når byggearbejdet går i gang. Det kommer til at ske fra oktober og frem til januar, hvor der bliver presset store jernplader i jorden langs det område, der skal graves ud. I efteråret går kommunen samtidig i gang med at fjerne ledninger, der ligger under overfladen på Torvet.

Projektet er omstridt i Silkeborg, fordi butikker og restauranter har frygtet at måtte lukke. I byggeprocessen skal der derfor tages mest mulig hensyn til omgivelserne.

-Vi har aldrig oplevet et udbudsmateriale, hvor der i den grad bliver taget hensyn til, hvordan livet skal være for naboerne på Torvet, og hvordan Torvet skal fungere bedst muligt for byen i vigtige handelsperioder, siger Asger Enggaard, direktør hos A. Enggaard til Midtjyllands Avis.

Når parkeringskælderen er på plads i 2017, begynder næste projekt. Oven på det færdige p-anlæg vil Silkeborg Kommune anlægge et nyt torv, som der er afsat 25 mio. kr. til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079