23948sdkhjf

Marmorkirkens naboer får ret i metrostrid

Transport- og Bygningsministeriet erkender ansvar for manglende VVM-screening.
Støjplagede beboere omkring Marmorkirken får nu ret i, at der ikke blev foretaget en nødvendig vvm-redegørelse, da metrobyggeriet udvidede arbejdstiden til at omfatte natten i 2013.

Det meddeler Transport- og Bygningsministeriet, som har truffet en beslutning. En retssag, som beboerne havde anlagt, er dermed aflyst.

I 2013 vurderede Transportministeriet sammen med Frederiksberg og Københavns Kommune, at miljøpåvirkningerne fra natarbejdet ikke overskred rammerne af de miljøvurderinger, som fandtes i forvejen. Derfor afslog kredsen at lave nye miljøvurderinger, som kunne forudse et muligt støjproblem.

Kredsen blev dog klogere, da en ny vvm-redegørelse til en ny regulering af metrobyggeriet blev foretaget i sommeren 2014. Den redegørelse bekræftede beboerne i, at natarbejdet gav miljømæssige konsekvenser i form af støjgener.

De berørte naboer ved Marmorkirken har allerede fået tilbudt en kompensation af Metroselskabet, der lever op til en principbeslutning fra statens ekspropriationskommission.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156