23948sdkhjf

Vinder af arkitektkonkurrence for 1000 boliger i Øresundsparken er kåret

Arkitektfirmaet BIG vinder arkitektkonkurrence om nyt boligbyggeri i Øresundsparken som Tårnby Kommune har afholdt i samarbejde med Akademisk Arkitektforening.
Opgaven var at skabe en helhedsplan for 1000 boliger med en bebyggelsesplan for 100 af boligerne. Vinderen har udarbejdet et forslag med et meget enkelt arkitektonisk greb, der udnytter områdets kvaliteter og samtidig viser en løsning på, hvordan man skaber et attraktivt boligområde.

Tårnby Kommune ønskede sig en spændende løsning, der udnytter den unikke attraktive placering med direkte forbindelse til Kastrup Strandpark og optimal tilgængelighed med metrostation, motorvej og Øresundsforbindelse.

- Vi står her med et område, der i sin tid har været blomsten af dansk industrikemi. Fabrikkerne er for længst forsvundet, men nogle vil måske hævde, at netop dette område, med denne meget attraktive beliggenhed, skal danne grundlag for en byudvikling, med 1000 boliger af en høj kvalitet, i et område med store landskabelige værdier. Vi har stranden med søbadet, lystbådehavnen, og nu får vi et Danmarks Akvarium – Den Blå Planet, og vi har en optimal infrastruktur til såvel København, Tokyo og New York lige uden for døren, siger borgmester Henrik Zimino.

Det er seks meget forskellige forslag der er indkommet, der i kraft af kvalitet og forskellighed er et ideelt grundlag for at vurdere en fremtidig bebyggelse med den enestående placering.

Vinderen og de øvrige forslag kan ses udstillet på Tårnby Rådhus, Amager Landevej 76 i Kastrup fra 28. marts til 9. april.

Følgende 6 konsortier deltog i konkurrencen:
• Sjælsø Entreprise med Vilhelm Lauritzen/Schønnherr Landskabsarkitekter og Cowi
• MT Højgaard A/S med Lundgaard & Tranberg
• Arkitektgruppe A/S Tegnestuen Vandkunsten ApS/Rambøll Danmark A/S
• Høpfner A/S med BIG/ Moe og Brødsgaard
• Bouwfonds property development med Soeters Van Eldonk architecten/BBHD/Frederiksen & Knudsen Arkitekter
• Keops Development A/S med Schmidt Hammer Lassen



Kilde: BIG

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094