23948sdkhjf

Regionen ryger i totterne på rådgiverkonsortiet

Det ender med voldgiftssag, fordi DNU-byggeriet i Skejby sprænger budgettet, mens parterne er uenige om ansvaret.
En strid om en ekstraregning på 50 mio. kroner for supersygehusbyggeriet DNU i Skejby ender nu som voldgiftssag mellem Region Midtjylland og Rådgivergruppen DNU, som i 2007 vandt opgaven som gennemgående rådgiver på hele byggeprojektet.

Der skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Region Midtjylland ikke tilfreds med, at flere poster har ført til merudgifter, når regionen betaler Rådgivergruppen DNU for at planlægge og byggelede DNU-opførelsen, som er det hidtil største hospitalsbyggeri i Danmark.

- Vi forventede ikke, at der ville komme så store problemer, når vi entrerer med store, professionelle firmaer. Det er skuffende, at rådgiverne i tilbudsfasen lover mere, end de kan holde. Det er ikke i orden, når vi samlet set betaler 250 mio. kr. for at få rådgivningen, siger Bent Hansen, som er regionsrådsformand i Region Midtjylland, til Jyllands-Posten.

Af hensyn til voldgiftssagen vil Rådgivergruppen DNU ikke oplyse yderligere om sagen. Projekdirektør Mette Theil siger til Jyllands-Posten, at det ikke er usædvanligt med uenigheder i et byggeri af den størrelse.

Rådgivergruppen DNU er et konsortium, der består af C. F. Møller, CUBO Arkitekter, Alectia, Rambøll og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11