23948sdkhjf

Arbejdstilsynet i aktion: 196 smæk på byggepladser

Aktion med fokus på bygherrens ansvar resulterede i 196 strakspåbud og forbud.
Manglende rækværk, værktøj der falder ned fra stilladser og arbejdere, der snubler i rod på byggepladser.

Der kan være nok at holde øje med på de danske byggepladser. Ofte er problemerne så alvorlige, at de er til direkte livsfare for de ansatte. Det oplevede Arbejdstilsynet, som i sidste uge var i aktion på 156 danske byggepladser. Det skriver Avisen.dk.

Under aktionen blev der givet i alt 196 såkaldte strakspåbud og forbud.

- Der er mange byggepladser, der er meget pæne. Det gælder for omkring halvdelen. Men hos den anden halvdel er der som regel adskillige problemer på hver plads, siger Lene Teilberg, tilsynschef i Arbejdstilsynet til Avisen.dk.

Aktionerne har blandt andet haft fokus på de problemer, som er bygherrens ansvar - altså for eksempel den kommune eller virksomhed, som står bag byggeriet.

Men netop her går det ofte galt, lyder det fra Søren Schytte, som er formand for arbejdsmiljøudvalget i BAT-kartellet, som er en sammenslutning af fagforeninger i byggeriet.

- Der er rigtig mange ting, som bygherren skal planlægge, for at en byggeplads bliver sikker. Men ofte bliver det bare ikke gjort. Vi ved, at omkring en tredjedel af samtlige ulykker sker, fordi bygherren ikke lever op til sine forpligtelser, mener Søren Schytte fra BAT-kartellet ifølge Avisen.dk.

Der er også fejl, som de enkelte virksomheder har ansvar for. Og de fejl skal man lære af, erkender arbejdsgiverforeningen Dansk Byggeri.

- Vi opfordrer vores medlemsvirksomheder til at kontakte os, hvis de synes, at Arbejdstilsynet har reageret urimeligt. Det har vi ikke hørt noget om denne gang, så derfor er det jo en påmindelse til virksomhederne om, at der er noget, de kan gøre bedre, siger Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri til Avisen.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094