23948sdkhjf

Lejerbo bygger på bæredygtige Kolding-grunde

Grønne løsninger er tænkt ind i byggemodningen på ny byggegrund i Seest ved Kolding.
De grønne løsninger er tænkt ind fra start, når Kløvkær-grunden i Seest ved Kolding skal omdannes fra erhvervsområde til bæredygtigt boligkvarter, hvor Lejerbo som den første aktør vil bygge 35 boliger, skriver Kolding Kommune på sin hjemmeside.

Byggemodningen af Kløvkær-grunden er i gang nu, og de tunge maskiner indtager i disse dage området. I første omgang skal de gamle asfaltveje fræses væk, og herefter skal der etableres nye miljøvenlige boligveje med græs i siderne.

- Vi lægger en speciel form for belægningssten i vejbanernes sider, hvor græsset kan gro op. Fordelen er, at vi får en smallere synlig kørebane, som signalerer, at bilisterne skal sætte farten ned og tage hensyn til de såkaldt bløde trafikanter. Desuden fungerer stenene med græs som en effektiv afvanding af regnvandet fra vejbanen, forklarer landskabsarkitekt i Kolding Kommunes by- og udviklingsforvaltning Alexander Priesemann.

Regnvandet fra boligerne på grunden bliver samlet i åbne render, der skal lede regnvandet hen i åbne bassiner i området for at aflaste det offentlige kloaksystem.

Læs også: Se billederne: E&P har bygget Danmarks smukkeste affaldsskur

- På den måde sikrer vi Kløvkær mod oversvømmelser, og vi aflaster samtidig Sandbjergvej, hvor der tidligere har været problemer i forbindelse med ekstremt regnvejr, siger Alexander Priesemann.

Læs også: Har flere beboere end kommunens næststørste by: 74 mio. kr. skal åbne Holstebro-bydel

Med de åbne kanaler og bassiner er regnvandet også med til at øge biodiversiteten i området. Erfaringer fra nye regnvandsbassiner i Vonsild viser, at de tiltrækker den truede løvfrø og giver den optimale levevilkår.

Forventningen er, at grunden er fuldt byggemodnet i 2016 med infrastruktur og grøn forsyning som led-belysning, i foråret 2016. I første omgang bygger Lejerbo på grunden, der hurtigt forventes fulgt op af anden boligbebyggelse for at dække den stigende efterspørgsel af bynære boliger.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.172