23948sdkhjf

IBS-PrintService har lettet logistikken hos DAFA

Som leverandør af en bred vifte af produkter til industrien og byggebranchen, er virksomheden helt afhængig af et effektivt system til printning af etiketter. Da det gamle system derfor var udtjent, faldt valget på IBS-PrintService, som har vist sig i stand til at smidiggøre hele forsyningskæden.
Indtil for et års tid siden benyttede den århusianske virksomhed DAFA et ældre program, baseret på det i dag forældede DOS-system, når der skulle printes etiketter. Gennem mange år fungerede systemet upåklageligt, men efterhånden var det blevet langsomt at arbejde med og samtidig vanskeligt at vedligeholde.

DAFA’s IT-chef, Jørgen Jensen, sonderede derfor hvilke nye og mere tidssvarende muligheder, som fandtes på markedet.

- Vores leverandør af ERP-systemer anbefalede os imidlertid IBS-PrintService fra Industrial Bar Code Solutions A/S (IBS) på grund af dette systems funktionalitet, driftsikkerhed og enkle opbygning, forklarer Jørgen Jensen.

- Teknologien er baseret på en central styret printerserver, som fra det administrative system, inter- eller intranettet samt en e-mail, kan udskrive etiketter. Systemet udmærker sig samtidig ved, at der ikke er behov for ekstern vedligeholdelse af data, lige som der ikke kræves specialsoftware på den enkelte arbejdsstation, kun en Internet Explorer.

DAFA er en produktions- og handelsvirksomhed, hvis kundekreds spænder fra B&O til Mærsk Data samt ikke mindst hele byggebranchen. Virksomheden udvikler, producerer og leverer en bred vifte af produkter og totalløsninger, der tætner, dæmper og beskytter i byggeriet og industrien. Produktgruppen omfatter bl.a. tætningslister, pakninger, gummilister samt et bredt program af fugeprodukter. Derudover har man produkter til lyd- og vibrationsdæmpning samt isolering.

Alt i alt modtager DAFA 30.000-40.000 ordrer om året. Derfor er der også behov for en effektiv metode, der kan producere og efterfølgende påsætte labels på emballagen. Den teknologi, som sørger for mærkningen, skulle samtidig meget gerne være i stand til at lette kundernes logistik.

- Vores krav var, at det skulle være muligt at få samtlige oplysninger automatisk via vores ERP-system. Vi ønskede med andre ord ikke et system, hvor vi selv var nødt til at taste alle oplysninger ind. Dette krav opfylder IBS’s PrintServer.

Driftsomkostningerne er meget beskedne, lige som behovet for indkøb af etikettesoftware og licenser ikke er nødvendig. Og eftersom printserveren arbejder med print via txt-filer eller raw-data, kan der printes fra alle typer applikationer, uden vanskelige tilpasninger eller omprogrammeringer, der ofte gør løsningerne dyre og usmidige.

Mindre pres i produktionen
- Samtidig var det et krav fra vores side, at printeren skulle være i stand til at udskrive én enkelt etiket-størrelse, idet vi kun benytter en standardiseret etiket. Alle andre oplysninger påfører vi først efterfølgende etiketten. Dette krav kunne printserveren fra IBS også opfylde, siger Jørgen Jensen.

DAFA har nu brugt sin nye printserver i et år, og har ikke fortrudt sit valg.

- Det er gået rigtig fint. PrintServeren fungerer perfekt, og især er vores produktionsmedarbejdere glade for systemet. De får nu uden besvær leveret alle labels, hvilket gør arbejdsgangen langt nemmere og hurtigere. Samtidig lettes presset på kundens forsyningskæde, fordi ordrerne er synlige og gennemskuelige. Samtlige oplysninger fremgår jo klart af etiketten, siger Jørgen Jensen.

IBS-PrintService kan konfigureres til at løse flere typer opgaver end man umiddelbart har behov for hos DAFA. Én af mulighederne er således en mere optimal styring af virksomhedens øvrige printere.

- Hvorvidt vi vil gøre brug af denne mulighed, må tiden vise. Foreløbig glæder vi os over, at håndteringen af vores etiketter er blevet langt mere effektiv, siger Jørgen Jensen.



Kilde: IBS A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.86