23948sdkhjf

To års produktudvikling bag nominering

DAFA A/S og Lacuna A/S er blandt de nominerede til Byggeriets Energipris 2012 - To års udvikling ligger bag.
Hos DAFA og Lacuna kommer nomineringen til Byggeriets Energipris 2012 ikke som noget nyt. Man var nemlig også nomineret til prisen i 2010.

Virksomhederne har umiddelbart ikke meget til fælles produktmæssigt, men fælles for dem begge er, at de har anvendt to år på udviklingen af det produkt, man nu er nomineret med – samtidig med at man på TUN Byg 2012 står klar med et sprit nye produkter.

Et videreudviklet damptætningssystem
Det er DAFAs Airstop System med dampspærrefolier og tilbehørsprodukter til dampspærren, der har tiltrukket juryens opmærksomhed.

- Vi var også nomineret sidste gang. Og nu har vi brugt to år på at videreudvikle på systemet, så vi i dag står med en helt ny grøn folie og opdateringer i tilbehørsprodukterne til vores Airstop System, fortæller Oddbjørg Barbara Lómstein, marketingschef i DAFA.

Men det er ikke det nominerede produktprogram, der skal være hovedattraktion på messen.

- Vi stiller op på TUN Byg med et helt nyt produktprogram til klimaskærmen – DAFA Airvent System – som er et nyt system til tætning i ventilerede konstruktioner på både tag og facade, slutter hun og understreger, at der således er dobbelt op på forventningerne til messen.

Det samme gælder for Henrik Brunsø hos Lacuna.

Tryk på produktudviklingen hos Lacuna
Hos Lacuna er det facade-foldedørene med dobbelte og tredobbelte tætningslister, der er fremstillet i tysk varmebehandlet, fsc-certificeret og lamineret hårdttræ med en uværdi på trædelen på 0,94, der er nomineret til prisen. Det er en helt ny konstruktion, som lanceres på messen, som man har brugt lang tid på at udvikle og teste.

- Vi har benyttet TUN Byg og muligheden for en nominering til energiprisen til at sætte tryk på vores produktudvikling. Da vi i 2007 lancerede vores facade-foldedør med en U-værdipå 1,0 var der mange, der smilede overbærende til os, men jeg skal love for, at der efter stigende myndighedskrav er kommet andre boller på suppen. Vi er yderst bevidste om, at vi hele tiden skal blive bedre, plejer er død, hos os. Vi vil fortsat kunne levere vores produkter i FSC-certificeret mahogni, når man ønsker at træet er synligt, men vi forventer at 85% af vores produktion efter en indkøring vil være vores nye produktserie, siger Henrik Brunsø, der sammen med sine kollegaer blev bestyrket i virksomhedens filosofi om fokus på energi efter nomineringen i 2010.

Det er således resultatet af to års udvikling, som de besøgende kan få lov at se på Tun Byg 2012.

- Vi lancerer vores serie-produktion umiddelbart efter TUN. Den store nyhed er selvfølgelig den lave u-værdi, men også den helt ny overkarms-konstruktion med integreret køreskinne og ny hjulvogn, der vil lette montagen markant, skal være trækplaster, fortæller Henrik Brunsø.

- Vi har dermed gjort os klare til ikke alene renoveringsmarkedet men også parcelhuse, sommerhuse og udestuer/ orangerier. Samtidig peger vi hen imod lejlighedsbyggeri med altaner. Vi vil kunne efterkomme arkitekternes ønske om brede døre og at skabe uderum. Vi forventer os meget af vores nye produktserie, og har allerede leveret til vores første etagebyggerier, slutter han.

Om Byggeriets Energipris 2012
Prisen gives til en udstiller, der har iværksat en effektiv energistrategi, alternativt til en producent, der har udviklet dokumenteret energibesparende bygningsdele og komponenter til byggeriet eller benytter alternativ/vedvarende energi i fremstillingen og/eller anvendelsen af komponenterne.

De nominerede er Icopal, H+H, DAFA, Lacuna, Thermisol & Illumino.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094