23948sdkhjf

Tagvirksomhed taber kartelsag mod to tag-koncerner

Der er ikke ført bevis for, at de to tagkoncerner Icopal Danmark ApS og Nordic Waterproofing A/S har overtrådt konkurrenceloven ved at indgå aftaler om en branchestandard, som har skadet konkurrencen.

Det fastslår Sø- og Handelsretten, som i en dom offentliggjort onsdag formiddag afviser påstanden nedlagt af konkurrenten Eurotag Danmark A/S, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

I sin dom anfører retten blandt andet, at påstanden var for bred til at kunne føre til domfældelse.

Læs hele artiklen på Licitationen

Eurotag taber kartelsag mod tagkæmper

Eurotag Danmark skal derfor betale sagsomkostningerne på 250.000 kr. til hver af de to sagsøgte inden 14 dage, fremgår det.

Sagen drejer sig om de sagsøgtes adfærd i forbindelse med deres aktiviteter i Danske Tagpapfabrikanters Brancheforening (DTB) og Tagpapbranchens Oplysningsråd (TOR). I 2014 blev der oprettet en mærke- og kontrolordning, "TOR Godkendt", som var ejet af TOR. "TOR Godkendt"-ordningen gik ud på, at tagpapproducenter kunne bruge mærkningsordningen, hvis de fulgte TOR-anvisningerne.

Inden striden endte ved retten, har den i årevis verseret hos de danske konkurrencemyndigheder, som imidlertid valgte at lukke sagen i 2020. Efterfølgende valgte Eurotag at lægge sag an ved Sø- og Handelsretten.

Sø- og Handelsretten bemærker i sin begrundelse for dommen blandt andet, at Eurotags påstand "ikke indeholder en nærmere afgrænsning af de ansvarspådragende handlinger, som i givet fald skal ligge til grund for en dom om erstatningsansvar".

Det er således ifølge retten ikke angivet af sagsøgeren, hvilken bestemt aftale eller samordnet praksis, der i givet fald er tale om, hvornår overtrædelsen skulle have fundet sted og på hvilket marked.

- På den anførte baggrund finder retten efter en samlet vurdering, at påstanden er for bred til i givet fald at kunne føre til domfældelse i sin nuværende form, hedder det i dommen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11