23948sdkhjf

Hvert tredje bygge- og anlægsfirma føler sig dårligt behandlet af det offentlige

Elektrikere og andre håndværksfag møder mistillid og bureaukrati i kontakten med myndighederne. Det viser tal fra SMVdanmark

Er der for meget skrankepaveri og urimeligt bureaukrati i mødet med det offentlige?

Det mener op mod hver tredje af byggebranchens små og mellemstore virksomheder.

En ny analyse fra SMVdanmark viser, at omkring en tredjedel af virksomhederne i byggebranchen oplever urimelig behandling fra offentlige myndigheder.

Særligt elektrikere er hårdt ramt. Her har 40 pct. inden for de seneste to år følt sig dårligt eller uretfærdigt behandlet, og 27 pct. har følt sig talt ned til eller intimideret.

Også VVS-installatører og tømrere melder om lignende problemer. 35 pct. af tømrere og bygningssnedkere har oplevet urimeligt korte svarfrister, mens 27 pct. af VVS-installatører har følt sig talt ned til eller intimideret.

Underdirektør i SMVdanmark, Alexander Søndergaard, peger på en skrankepavekultur som årsag til problemerne:

- Vi ser desværre en skrankepavekultur, hvor virksomheder bliver mødt med mistillid og en rigid tilgang, der gør det svært at samarbejde, siger han i en pressemeddelelse.

Han peger på, at tallene kan hænge sammen med, at segmentet af små og mellemstore virksomheder har hyppig kontakt med de offentlige systemer.

- Når virksomheder i byggebranchen konstant skal navigere i komplekse regler, søge tilladelser og koordinere med forskellige myndigheder, øges risikoen for misforståelser og frustration, siger Alexander Søndergaard.

SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082