23948sdkhjf

Region Midtjylland tvunget til byggeopbremsning

Fra 2016 vil regionen være nødt til at bygge langsommere end planlagt og kan blive tvunget til helt at aflyse projekter.
Der var for længst lagt op til, at der skulle spares markant på byggeriet, og et flertal af politikere i Region Midtjylland er nu blevet enige om at spare 700 millioner over de næste fire år, skriver lokalavisen Århus Stiftstidende.

De tre supersygehuse i Aarhus, Gødstrup og Viborg rammes ikke af besparelser, men alt andet kan stå for skud, fordi regeringen har skåret i regionernes rammer på anlægssiden.

Både næste år og fremover vil regeringen investere mindre i offentligt byggeri.

- Den stramme anlægsramme allerede fra 2016 betyder, at Region Midtjylland må bygge i langsommere takt end planlagt. Vil regeringen skære i de offentlige investeringer også i årene fremover, er vi tvunget til at standse vigtige projekter. Det er uholdbart, for der er stort behov for at give patienter i hele regionen bedre forhold, siger Bent Hansen ifølge Århus Stiftstidende.

Reelt har regionen kun 40 millioner at bruge i den planlagte periode.

Som et særligt punkt har regionsrådet prioriteret at afsætte 8 mio. kr. til opstart af Dansk Center for Partikelterapi. Det bygges som en del af Aarhus Universitetshospital i Skejby og skal levere skånsom og præcis kræftbehandling til patienter fra hele landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094