23948sdkhjf

Ny entreprenør til stor børneby i København

Jakon afløser Kjær & Lassen på byggeriet til 100 millioner kroner.
Opførelsen af Københavns Kommunes nye børneby på Christianshavn stoppede brat i 2014, da entreprenørvirksomheden Kjær & Lassen A/S gik i rekonstruktion, og kommunen af samme årsag måtte indstille samarbejdet og på ny sende arbejderne i udbud.

Nu har entreprenørvirksomheden Jakon A/S fået tildelt opgaven til lige over 100 mio. kroner, og der er allerede gang i støbningen af fundamentet til de nye bygninger.

- Børnebyen er et fantastisk spændende projekt, som desværre har fået en al for lang start – derfor er det virkelig dejligt endelig at se håndværkere og maskiner på grunden. Med Børnebyen bygger vi i en helt ny skala, hvor dag- og fritidsinstitutioner bliver integreret i et fællesskab. Og selvom der er tale om et stort fællesskab, er Børnebyen udformet på børnenes præmisser, så de kan finde tryghed og indgå i faste rammer i deres nærmiljø, siger børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev (V) i en pressemeddelelse.

Miniudgave af København
Børnebyen på Christianshavn er udviklet i tæt dialog med brugerne med det mål at skabe ”Verdens Bedste Børneby”.

I udviklingen af projektet er København brugt som forbillede, og i børnebyen får børnene en miniversion af storbyen. Der bliver etableret forskellige kvarterer, som henvender sig til forskellige aldersgrupper, og Børnebyen kommer til at bestå af byrum, pladser, parker og markante bygninger som rådhuset, biblioteket, museet, boldburet, restauranten og en brandstation.

På et hjørne af grunden bliver der opført et vinkelhus i to etager til børn mellem 0 og fem år. Bygningen, som skal rumme 17 børnegrupper, bliver delt i to fløje, som igen bliver delt i en række mindre og større enheder. Produktionskøkken og ”Restaurant” bliver et samlende fællesrum midt i bygningen.

Ud mod kanalen bliver der opført en to etagers bygning til 10 fritidsgrupper. Denne bygning bliver også delt i to fløje og brudt op i mindre enheder. Et centralt fællesrum ”Museet” bliver husets hjerte. Hver fløj indrettes med køkken, som får direkte adgang til tagterrasser.

Fritidsbygningen bliver bygget sammen med Børnebyens multisal ”Rådhuset”, som er tænkt som hele Børnebyens centrum og et sted, hvor alle kan mødes til forskellige arrangementer. Her kan glasfacaden åbnes ud mod det omkringliggende uderum, så ude- og inderum flyder sammen.

Millionbyggeri på tale
De to bygninger forventes at stå færdige og klar til brug i oktober 2016. Herefter går anden etape af byggeriet i gang. I anden etape skal eksisterende bygninger på den modsatte del af grunden rives ned og et nyt hus til fem fritidsgrupper skal opføres.

Samlet lyder byggekontakten med Jakon A/S på lige over 100 mio. kroner, og hos virksomheden er man glade for at have vundet arbejderne, oplyser Stein Pettersen, adm. direktør i Jakon A/S.

- Vi er tilfredse hver gang, vi vinder en licitation, siger han til Licitationen - Byggeriers Dagblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128