23948sdkhjf

3F-fusion i hovedstaden skaber byggeplads

Nyt fysisk bindeled skal samle to 3F-huse i Nordvest, som huser de sammenlagte afdelinger
Tre afdelinger i 3F er fusioneret til fællesafdelingen 3F København, og nu skal de også fusioneres fysisk i et byggeprojekt i København Nordvest, der binder afdelingernes bygninger sammen.

Det er entreprenørvirksomheden Skou Gruppen, der netop har taget første spadestik i projektet, som er tegnet af arkitektfirmaet Entasis.

- Efter fusionen havde 3F København tre ejendomme, men vi ønskede at fusionen også skulle afspejle sig i de fysiske rammer, og at alle aktiviteter kunne samles på ét sted til gavn for medlemmerne, siger Helge Geest, økonomisk ansvarlig i 3F København.

En ejendom er solgt fra i Valby, og tilbage står to 3F-ejendomme, som ligger side om side på hjørnet af Peter Ibsens Allé og Rentemestervej i Nordvest-bydelen. Det er disse to bygninger, som nu skal bindes sammen.

Egentlig fortsætter Entasis, hvor de slap, da de for 10 år siden tegnede den ene af 3F- bygningerne, adressen Peter Ibens Allé 27. Med rå beton skulle bygningen udadtil vise en fagforening, der står urokkeligt, og indadtil skulle bygningen fremstå som varm og empatisk og beklædt med træ.

Sådan skal den nye mellembygning også se ud, som skal sammenbinde de eksisterende bygninger. Bare med en grøn tilføjelse i form af 10 meter høj plantevækst op ad muren.

- Vi har lagt vægt på at lave en tilbygning, som til stadighed afspejler, dem som bor der. Med tiden er fagforeninger blevet mere bevidste omkring miljø og en grøn profil. Det supplerende billede til fortællingen om 3F skaber vi med en tilbygning i rå beton, som er tildækket med en ti meter høj mangfoldig vegetation. Det er det første 3Fs medlemmer møder, når de besøger deres afdeling – en grøn diversitet,” siger Christian Cold, arkitekt og indehaver af Entasis.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078