23948sdkhjf

VIA vælger rådgiver til nyt campus-byggeri

Cowi skal stå for bygherrerådgivningen i forbindelse med omdannelsen af den tidligere slagterigrund i Horsens.
VIA University College ønsker at bygge et helt nyt campus på den tidligere slagterigrund i hjertet af Horsens. Her skal flere uddannelsesinstitutioner skabe et nyt og mere sammenhængende uddannelsesmiljø.

Grunden ligger centralt i Horsens by tæt ved såvel Horsens Banegård som bymidten. Med den strategisk gode placering vil campusbyggeriet både have stor betydning for VIA’s professionshøjskole og for byudviklingen i Horsens.

- Det er et superspændende projekt, hvor mange aktørers ønsker og interesser skal sættes i spil undervejs, siger Lars Rahbek, der er bygherrerådgiver hos Cowi.

Op mod 60.000 kvadratmeter byggeri
Den tidligere slagterigrund, som nu bærer navnet ”Campusgrunden”, binder bymidten sammen med banegård, trafikterminal og rekreative områder.

Horsens Kommune har gennem flere år ønsket at udnytte området til byudvikling og udbød i 2014 en optionsaftale, der giver rådighed over ca. 60.000 kvadratmeter byggeret

VIA University College har et forventet arealbehov på ca. 35.000 kvadratmeter, og dermed er der mulighed for, at flere uddannelsesinstitutioner kan samles på grunden.

Lokale kompetencer i spil
Cowi skal bistå VIA med afdækning af muligheder i den tidlige fase, evt. udbud, brugerinddragelse, programmering samt styring og overvågning af tid, økonomi og kvalitet. Konsulenthuset Autens er underrådgiver til Cowi og vil stå for design, planlægning og gennemførelse af brugerprocessen.

Charlotte Nørbak, der er chef for de 80 rådgivere i Cowis afdeling for bygherrerådgivning, fortæller, at der i forbindelse med projektet vil blive bragt lokale kompetencer i spil:

- I vores landsdækkende afdeling samarbejder vi på tværs af landet og trækker på kompetencer fra begge sider af Storebælt efter behov. Det giver os en unik mulighed for at kunne bemande med lokale folk i kombination med fagspecialister, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141