23948sdkhjf

Storaktion mod 200 byggepladser i Århus

Fagligt aktive håndværkere sætter spot på underbetaling af udlændinge med en storstilet aktion. 200 byggepladser i Århus og omegn risikerer i dag at få besøg af bygningsarbejderne.
De fleste byggepladser i Århus og omegn får i dag besøg af fagligt aktive håndværkere, der med en storstilet aktion sætter fokus på underbetaling af udlændinge.

Det er Bygge, Anlæg og Træ-kartellet, BAT i Århus, der står bag aktionsdagen, der sker under overskriften ”Organisér!”

- Vi har oplevet et voldsomt rykind af udenlandsk arbejdskraft det sidste års tid. De arbejder ofte på dårligere vilkår uden overenskomst eller fagforening. Vi må sande, at det ikke er nok, at de ansatte på fagforeningskontorerne arbejder med de sager. Folk på pladserne skal være med til at tage kampe og løse problemerne, siger Arne Knudsen, formand for murernes klub i Århus.

I alt er omkring 120 håndværkere og en række ansatte fra fagforeninger er tilmeldt. Det betyder, at mere end 40 små-sjak vil besøge op mod 200 byggepladser i Århus og omegn.

De mange håndværkere medbringer løbesedler på polsk og tysk for at lette forståelsen for aktionen blandt de udenlandske arbejdere.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125