23948sdkhjf

Godt resultat for Hjem A/S trods afmatning

Trods et sløvere dansk marked i 2007 er det lykkedes for typehusproducenten Hjem at skabe skabe positive tal på bundlinjen. Nu er virksomheden på vej med to nye hustyper samtidig med man kigger mod udlandet.
Typehusvirksomheden Hjem A/S i Herning kunne allerede i 2007 mærke afmatningen på det danske byggemarked og måtte i slutnigen af året fyre adskille medarbejdere. Ikke desto mindre er det lykkedes for virksomheden at skabe sorte tal på bundlinjen for et ellers sløjt 2007.

Bruttoresultatet i 2007 endte på 58 mio. kr., hvilket er godt 12 mio. kr. mere end året før. Resultatet før skat endte på små 5 mio. kr., hvilket til gengæld er en halvering i forhold til 2006.

Nu er virksomheden klar med to nye hustyper samtidig med, at man har mod på at prøve lykken i udlandet.

Adm. direktør Torben Andersen forventer, at nordmændene allerede i år får deres første hus fra Hjem at se, mens man til næste år vender blikket mod Sverige eller Tyskland.

Hjem venter ingen vækst på det danske marked for det indeværende år. Men man venter sig meget af virksomhedens satsning på industrielt byggeri. Hjem arbejder på at fremstille så meget som muligt af sine huse på virksomhedens fabrik i Hammerum.

I maj måned barsler Hjem med et helt nyt typerhus med traditionelt sadeltag – dog med to skråsider i stedet for ensidig taghældning.

- Når vi introducerer to nye hustyper, så er det faktisk ret revolutionerende, fordi vi bryder med vores hidtidige koncept, men når markedet i fjor blev stort set halveret, så må vi reagere og tidligere end ellers forventet tilbyde et hus, som må stilles op overalt, siger Torben Andersen.


Kilde: Dagbladet Børsen

Læs mere om: Hjem
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078