23948sdkhjf

Regeringen vil droppe Aalborg Letbane

Finanslovsudspil lægger op til at annullere et statsligt bidrag på 839 millioner kroner. Borgmester er dybt rystet.
Den daværende SR-regering afsatte sidste år 839 millioner til etablering af en 12 kilometer lang letbanestrækning i Aalborg.

Nu lægger den nye Venstre-regering, som en del af udspillet til næste års finanslov, op til at annullere det statslige bidrag, som skulle udmøntes i perioden 2016-2021.

- Letbaneprojektet i Aalborg er et projekt med meget dårlig samfundsøkonomi. Aalborg Kommunes egne beregninger viser, at samfundet bliver 3 ½ mia. kr. fattigere af at gennemføre det. Samtidig er det i den helt indledende fase, og det er derfor muligt at stoppe projektet, uden at det medfører store tab, udtaler transport- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt, i en pressemeddelelse.

I Aalborg er den socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen dybt rystet over Venstre-regeringens udspil – ikke mindst i lyset af at Aalborg Kommune selv var parate til at finansiere 1,4 milliarder kroner i projektet:

- På trods af den kraftige vækst, vi oplever – både i form af flere indbyggere, flere studerende og flere arbejdspladser – så bliver vi nedprioriteret, og et åbenlyst byhierarki med København, Aarhus og Odense i førersædet er en realitet. Det er dybt skuffende og helt urimeligt i forhold til den videre udvikling af vores by og kommune, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Han har dog endnu ikke opgivet håbet om at få Aalborg Letbane tilbage på finansloven:

- Der er indtil videre kun tale om et forslag, og vi skal naturligvis have letbanen tilbage på Finansloven. Alt andet vil være helt uanstændigt, siger borgmesteren.

Aalborg Kommune har ifølge lokale medier allerede investeret et tocifret millionbeløb i projektet, og pr. 1. august ansatte kommunen en direktør for projektet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096