23948sdkhjf

Ny børnehave til 12 millioner i Bindslev

I følge et ændringsforslag bliver Børnehaven Solsikken kommunal - og flytter
Hvis 20-mandsgruppens ændringsforslag til budgettet på torsdag vedtages i byrådssalen i Hjørring Kommune, så er der samtidigt sat penge af til at bygge et børnehus i Bindslev ved Hjørring.

Otte mio. næste år og fire i 2017 står der på forslagets investeringsoversigt.

Idéen er, at der skal bygges et børnehus med både børnehave og vuggestue i forbindelse med Bindslev undervisningssted.

- Vi vil gerne skabe mere sammenhæng i hverdagen for forældrene, så derfor samler vi det hele på skolen, siger formanden for børne-, skole- og uddannelsesudvalget, Kasper Maarup Andersen (K).

Bindslev har i øjeblikket Børnehaven Solsikken, der er en selvejende institution med plads til 60 børn. Igennem længere tid har børnehaven og BSU korresponderet om en ændring af Solsikkens vedtægter. Det er bestemt, at børnehaven fra 1. januar 2016 skal have en vuggestueafdeling. Det sker, fordi dagplejen i Bindslev-området som i en række andre nedlægges.

- Men nu viser det sig, at et flertal af forældrene i Solsikken hellere vil være en kommunal institution. Derfor nedlægges Solsikken, siger Kasper Maarup Andersen (K).

I den nye institution skal hele områdets børn passes, idet børnehaven i Tversted som følge af den nye struktur ligesom skolen i Tversted er lukket.

Børnehaven i Tversted blev indviet i 2005 og er opført efter meget pædagogiske principper. Gennemsigtighed er nøgleordet - selv nedløbsrørene blev udført i gennemsigtigt plastisk, så børnene kunne se vandet løbe.

Knap fem mio. kr. var prisen på børnehaven i Tversted for ti år siden. En overgang ønskede politikerne, at den skulle fortsætte som en slags lejrskole for kommunens børn, men den tanke er opgivet.

- I øjeblikket er der ingen færdige planer for den, siger Kasper Maarup Andersen (K).

Foråret igennem prøvede en flok forældre i Tversted-området at overtage børnehaven som et Natur-børnehus, men de måtte opgivedrømmen.

Der er knap fem km. mellem Tversted og Bindslev.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093